8 vuistregels voor geslaagd telewerken

Publicatiedatum
Telewerken is één van de maatschappelijke fenomenen ten gevolge van de pandemie die met stip wordt genoemd als kandidaat-blijver in het post-coronatijdperk. Telewerk loopt echter niet per se van een leien dakje. Daarom geven onderzoekers van de KU Leuven ons enkele vuistregels:
grafische afbeelding van iemand die telewerkt

Eén van de ingrijpendste gevolgen van de coronacrisis voor de arbeidssituatie is de sterke toename van het aantal werknemers die letterlijk van de ene dag op de andere gingen telewerken. Zelfs in sectoren waarvoor dit tot voor kort heel moeilijk werd geacht, zoals het onderwijs, zitten werknemers nu lange dagen en vele uren achter het scherm, in chatsessies, conference calls, webinars, online meetings en online opleidingen.

Telewerk loopt niet per se van een leien dakje, zeker niet wanneer er in team moet worden samengewerkt aan een gemeenschappelijke opdracht vanuit verschillende locaties. Idealiter bereid je je als organisatie grondig voor op zo’n drastische omslag, maar hiervoor ontbrak nu net de tijd. Het is te verwachten dat vele organisaties, werknemers en leidinggevenden nu door een leerproces gaan. Maar het is nooit te laat om bij te sturen.

Daarom geven onderzoekers Monique Ramioul en Yennef Vereycken van het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (HIVA) aan de KU Leuven ons 8 vuistregels voor goed telewerk:

 

Jouw bedrijf tijdens en na de coronacrisis

Met deze tips willen we jou als ondernemer inspireren en informeren, en de Vlaamse economie ondersteunen bij de heropstart tijdens en na de coronacrisis.

Een overzicht van alle steunmaatregelen vind je op www.vlaio.be/corona en in de subsidiedatabank. Blijf op de hoogte van nieuws door je in te schrijven op de VLAIO corona-update voor bedrijven en door FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.

 

 

Delen: