55 gemeenten en NSZ prikkelen handelaars met inspiratiesessies over e-commerce

Publicatiedatum
Strategisch inspelen op de digitale transformatie is nodig om een winkelconcept actueel te houden. Niet elke ondernemer heeft echter kennis van e-commerce, online marketing of digitale tools. Daarom inspireren 1 op 6 Vlaamse gemeenten en NSZ dit jaar hun handelaars.

Binnen de campagne ‘Het internet. Ook uw zaak.’ lanceerde het Agentschap Innoveren & Ondernemen begin 2019 een oproep aan gemeenten en interprofessionele organisaties. Ze konden een subsidie ontvangen voor de organisatie van een infosessie. Heel wat geïnteresseerden tekenden in.

126 inspiratiesessie in 2019 verspreid over Vlaanderen

Het NSZ organiseert 20 sessies op verschillende locaties in Vlaanderen. De 55 geselecteerde gemeenten houden elk 1 tot 5 sessies. Allemaal samen is dit goed voor 126 inspiratiesessies in 2019. VLAIO kent juist iets minder dan € 250.000 steun toe.

De gemeenten en het NSZ spreiden hun sessie(s) gedurende het hele jaar. Zodra hun programma bekend is, vind je de gesteunde inspiratiesessies in deze kalender op de campagnewebsite.

Het internet ook. Ook uw zaak.

De campagne ‘Het internet. Ook uw zaak’ wil alle handelaars stimuleren om werk te maken van hun online activiteiten. Vlaanderen wil ze met deze campagne niet alleen wakker schudden, maar concreet op weg helpen. Op www.hetinternetookuwzaak.be vinden ze tools, praktische tips, inspiratie van collega’s … Via de e-scan ontdekken ze ook zelf welke stappen ze kunnen zetten.