53% van laatste lichting start-ups bij Start it @KBC heeft vrouwelijke founder

Publicatiedatum
Een primeur: meer dan de helft van de nieuwe lichting start-ups bij accelerator Start it @KBC heeft minstens één vrouwelijke founder. Die mijlpaal is voor Start it @KBC het sein om nog een versnelling hoger te schakelen. Op de Dag van het Vrouwelijk Ondernemerschap lanceert Start it @KBC samen met Netwerk Ondernemen en VLAIO het gloednieuwe ‘Women in Tech’ coachingtraject.
Collage met vrouwelijke ondernemers

Barrières voor vrouwen doorbreken

Van de 68 start-ups die de meest recente pitchronde van Start it @KBC overleefden, heeft 53% minstens één vrouwelijke oprichter aan boord. De accelerator leverde de voorbije jaren forse inspanningen om meer vrouwelijke ondernemers aan te trekken. Sinds 2017 steeg het aandeel van de vrouwelijke founders daardoor met 20%. 

Uit onderzoek door Start it @KBC blijkt echter dat heel wat vrouwelijke ondernemers nog altijd op barrières botsen bij het oprichten en schalen van hun onderneming. Meer dan mannen worstelen ze met de combinatie van een gezin en een eigen bedrijf, en klanten en investeerders nemen hen niet altijd serieus. Rolmodellen zijn volgens hen cruciaal om andere vrouwelijke ondernemers te inspireren, maar die komen nog te weinig in de aandacht.

Vrouwelijke blik op technologie

Met het ‘Women in Tech’ traject wil Start it @KBC samen met Netwerk Ondernemen en met de steun van VLAIO vrouwen wapenen om met die obstakels om te gaan.

Hilde Crevits
Het programma zorgt ervoor dat er meer vrouwen ondernemen in de technologische sector en garandeert ook hun slaagkansen. Een uitstekend programma dat tegelijk ook verder bouwt op onze STEM-initiatieven om meer vrouwen naar de techsector toe te leiden. Vrouwelijke ondernemers hebben heel wat kwaliteiten en bieden ongetwijfeld heel wat extra voor de techsector. Dit kan alleen maar bijdragen aan een nog sterkere, duurzame en vooral inclusieve sector.
Hilde Crevits
Vlaams minister van Economie en Innovatie

Lees hier meer over dit nieuwe coachingtraject:

 

Samen voor #sterkondernemen

Samen voor sterk, ambitieus ondernemen. Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! VLAIO wil ondernemers daarbij ondersteunen samen met een netwerk van partners, waaronder Start it @KBC en Netwerk Ondernemen. Women in Tech maakt deel uit van talrijke coaching- en adviestrajecten waar ondernemers gebruik van kunnen maken.