3 digitale scans die checken hoe 'digital ready' jouw bedrijf is

Publicatiedatum
VLAIO partners Agoria, UNIZO en Voka hebben elk een gratis scan ontwikkeld waarmee je jouw bedrijf kan evalueren op vlak van digitalisering. Ga ermee aan de slag en zet de eerste stappen naar een sterk digitaal bedrijf, klaar voor de toekomst!
man die op moderne laptop werkt in een kantoor

1. Voka’s digitale quick scan 

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, heeft in opdracht van VLAIO en samen met Deloitte Private een ‘digitale quick scan’ ontwikkeld. Hiermee willen we elke Vlaamse onderneming op de digitale snelweg krijgen. Deze tool brengt in kaart hoe sterk jouw bedrijf gedigitaliseerd is en hoe het nog beter kan.  

Op basis van 50 vragen krijg je zo snel inzicht in de digitale maturiteit van jouw onderneming. Je krijgt een totaalscore en subscore per onderdeel, mooi grafisch weergegeven zodat je meteen je sterktes en werkpunten ontdekt. Ook kan je jouw sector vergelijken met die van sectorgenoten en andere relevante ondernemingen.

Samen met je score krijg je ook meteen tips en advies aangereikt, op maat van jouw kmo. Dit rapport vormt de vertrekbasis om een actieplan en vervolgtraject inzake digitalisering voor de onderneming te kunnen bepalen.

2. UNIZO-SCAN digitalisering

Met de UNIZO-SCAN Digitalisering meet je de digitale maturiteit van jouw onderneming en krijg je advies op maat en algemene tips. Vul de scan in en ontdek waardevolle tips waarmee je meteen aan de slag kan. 

Je hebt al wel een strategie voor je onderneming maar heb je wel de juiste doelstellingen? Heb je de juiste kanalen voor je groei?  De juiste marketing?  Heb je voldoende kennis? Wat met de cultuur, organisatie en (gebrek aan) talent? Ben je mee met de laatste technologische trends?

Doorloop de scan en identificeer de prioriteiten voor jouw onderneming!  Zo ontdek je je sterke punten en werkpunten. 

Het resultaat? Je verwerft nieuwe inzichten en ziet nieuwe opportuniteiten om verder op te bouwen.

3. Agoria’s DigiScan #DigiCoach 

De DigiScan van Agoria is een gratis 360° feedback tool voor het digitaal ontwikkelingsproject van jouw bedrijf. In slechts 3 stappen krijg je als bedrijf een kader om jezelf te evalueren op vlak van digitalisering. Speciale aandacht gaat naar innovatie, business prioriteiten, bedrijfsprocessen en de digitale cultuur van je bedrijf.  

Hoe werkt het? Je beantwoordt in slechts 20 minuten een reeks vragen over waar je denkt dat jouw bedrijf zich vandaag bevindt op vlak van digitalisering. Je antwoorden resulteren in een globale maturiteitsscore op 3 domeinen: digitalisering van processen, digitale innovatie en digitale cultuur 

Met jouw score kan je jouw bedrijf vergelijken met de top 20% van 400 Belgische industriële kmo’s die de vragenlijst voordien al hebben ingevuld.  
Tot slot krijg je meteen rapport met tips en advies op maat die de basis kan vormen voor een actieplan en de digitale strategie van jouw bedrijf. 

 

Klaar om digitaal te gaan?

Wil je ook mee op de digitale trein maar weet je niet hoe dit aan te pakken? Met de juiste begeleiding of advies op maat zet je vlot de eerste stappen richting digitale toekomst. Wij helpen je verder op weg. Ontdek het aanbod van VLAIO en de VLAIO partners op www.digitaletoekomst.be.

 

Delen: