1.920.000 euro voor Business Angels Network Vlaanderen

Publicatiedatum
De Vlaamse regering vergroot de subsidie voor de vzw Business Angels Network. Deze vzw zet zich in voor startende kmo's op zoek naar investeerders.
BAN Vlaanderen

Wat is BAN Vlaanderen?

Business Angels Netwerk Vlaanderen brengt startende of groeiende kleine en middelgrote ondernemingen in verbinding met private, informele investeerders (business angels). BAN treedt daarbij niet zelf op als investeerder maar fungeert als marktplaats voor ondernemingen en potentiële kapitaalverstrekkers zodat deze elkaar vlotter kunnen vinden.

Verhoging van subsidie na positieve evaluatie

Na een positieve evaluatie van de aflopende subsidieovereenkomst besloot de regering – op voorstel van minister Muyters – de werking van vzw BAN Vlaanderen opnieuw te ondersteunen voor de komende vier jaar met een bedrag van 1.920.000 euro. Dat is een substantiële verhoging tegenover de 1.232.000 euro van de voorbije periode. Daartegenover staat een actieplan waarbij BAN Vlaanderen zich engageert om de instroom aan dossiers te verdriedubbelen, de gelanceerde projecten in het netwerk met 50% te doen toenemen en het aantal deals jaarlijks met 15% te doen stijgen.