10 tips voor een veilige werkplek ‘Organiseer je voor de toekomst’

Publicatiedatum
Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits roept bedrijven op om in het kader van de opstart op 4 mei gebruik te maken van bestaande steunmaatregelen. Op www.vlaio.be/heropstart kunnen ondernemers terecht voor informatie over het gebruik van bijvoorbeeld de kmo-portefeuille bij de heropstart, informatie over thuiswerken en online verkopen. Daarnaast is er een bundel met 10 tips samengesteld om van je werkplek een veilige plaats te maken om goed voorbereid opnieuw aan de slag te kunnen.
concept van social distancing

Bereid je voor om veilig terug op te starten!

De komende dagen en weken zullen geleidelijk aan heel wat bedrijven en ondernemingen opnieuw opstarten. Om die opstart op een veilige manier te laten verlopen, wordt heel wat informatie gebundeld op www.vlaio.be/heropstart. Zo kunnen bedrijven in het kader van de heropstart een beroep doen op extern advies of expertise om hun werkplek aan te passen. Ze kunnen daarbij gebruik maken van de kmo-portefeuille. Op dezelfde website staat ook meer informatie en tips over thuiswerken, online verkopen en hoe de financiën gezond houden in tijden van crisis.

Daarnaast is er een bundel met 10 tips voor een veilige werkplek samengesteld. Die tips zijn een concrete uitwerking van de generieke gids van de federale overheid.

De komende dagen en weken zullen verschillende bedrijven en ondernemingen opnieuw opstarten. Bedrijven kunnen bij die heropstart gebruik maken van bijvoorbeeld de kmo-portefeuille om extern advies in te winnen in het kader van aanpassingen aan de werkplek. Om hen een helder en duidelijk overzicht te geven van welke maatregelen nuttig en nodig zijn, is er ook een bundel met 10 tips samengesteld die online beschikbaar is via www.vlaio.be/heropstart . Met die tips kunnen ondernemingen hun werkplek veilig inrichten zodat de gezondheid en veiligheid van alle werknemers en bezoekers gegarandeerd kan worden.

Hilde Crevits
Hilde Crevits
Vlaams minister van Werk
 

Jouw bedrijf tijdens en na de coronacrisis

Met deze tips willen we jou als ondernemer inspireren en informeren, en de Vlaamse economie ondersteunen bij de heropstart tijdens en na de coronacrisis.

Een overzicht van alle steunmaatregelen vind je op www.vlaio.be/corona en in de subsidiedatabank. Blijf op de hoogte van nieuws door je in te schrijven op de VLAIO corona-update voor bedrijven en door FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.

 

Delen: