1 miljoen euro voor Citizen Science Community

Publicatiedatum
'Dag van de Wetenschap' ontving voor haar 2017 editie een recordaantal van 36 500 bezoekers. Ook werd bekendgemaakt dat de Vlaamse Citizen Science Community vanaf januari versterking krijgt van een kenniscentrum én een nieuwe projectoproep.

Kun jij nog zonder wetenschap?

Op 26 november werd in gans Vlaanderen en Brussel de Dag van de Wetenschap gevierd. Zo’n 36 500 bezoekers (2 500 méér dan vorig jaar) konden via 656 verschillende activiteiten ontdekken hoe wetenschap en technologie hun dagelijkse leven bepalen. “Kun jij nog zonder wetenschap?” was dé vraag die de bezoekers vandaag aan het denken moest zetten.

Kenniscentrum voor Citizen Science Community

Minister van Innovatie Philippe Muyters kondigde op deze Dag van de Wetenschap ook aan dat hij de Citizen Science Community in Vlaanderen vanaf januari zal versterken met een kenniscentrum. RVO-Society, een organisatie die vandaag een belangrijke brug slaat tussen wetenschap en onderwijs, zal deze rol opnemen. 

Oproep van 1 miljoen euro

Ook lanceert de minister een citizen science-oproep van 1 miljoen euro, om onderzoekers die citizen science bij hun onderzoek willen betrekken te stimuleren. Een goed project kan tot 150.000 euro steun krijgen.

Delen: