Zitdag | Auteursrecht, merken, modellen en octrooien (online)

Stel al jouw vragen rond intellectuele eigendom vrijblijvend en gratis aan één van onze onafhankelijke experten.

Dit event is afgelopen

Zij bieden een antwoord op vragen als:

  • Hoe kan ik mijn idee vastleggen?
  • Wat wordt door het auteursrecht beschermd?
  • Hoe kan ik de naam van mijn product of dienst beschermen?
  • Hoe kan ik de vormgeving van mijn product beschermen?
  • Is mijn uitvinding octrooieerbaar?

Onze experten

Nico Deconinck

De Dienst voor intellectuele eigendom (DIE) is een onderdeel van de federale overheid en is bevoegd voor het afleveren en beheren van de intellectuele eigendom in België. Naast de verlening van Belgische octrooien, aanvullende beschermingscertificaten en kwekerscertificaten, heeft de DIE ook een belangrijke informatieopdracht. Via de DIE is onder meer een uitgebreide verzameling octrooidocumenten beschikbaar. Nico Deconinck, octrooi-onderzoeker bij de DIE staat met beide voeten in de praktijk. Tijdens dit gesprek, kun je gerichte informatie krijgen over de octrooieerbaarheid van je vinding, het registreren van octrooien, de verschillende procedures, de kostenimplicaties,

Tineke van Hoey

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast biedt het BOIP de mogelijkheid om het bestaan van ideeën, concepten, ontwerpen, prototypes enz. vast te leggen. Tineke van Hoey is juriste bij het BOIP en heeft een jarenlange ervaring op het vlak van de bescherming van intellectuele eigendom. Bij haar  kun je terecht met al je vragen omtrent i-DEPOT, merk- en/of modelbescherming, zoals hoe je jouw naam, logo, … het best beschermt, hoe je die kunt registreren,…

Caroline Merckx

Caroline Merckx is adviseur voor de creatieve sectoren bij Flanders’ DC. Zij informeert dagelijks creatieve mensen rond auteursrecht, overdracht van rechten (licenties), ... Ze is dan ook goed beslagen op het vlak van intellectuele eigendom voor deze sector.

De VLAIO bedrijfsadviseurs

Zij treden frequent op als klankbord bij kmo’s en kunnen samen met jou bekijken of jouw vraag rond intellectuele eigendom gekoppeld kan worden aan een groei- en innovatietraject. Er kan dan eveneens nagegaan worden welke subsidiemogelijkheden hiervoor in aanmerking komen.
 

Praktisch

Een persoonlijk gesprek bij Tineke van Hoey (merken, modellen, i-DEPOT), Nico Deconinck (octrooien), Caroline Merckx (creatieve sector) of een bedrijfsadviseur neemt 45 minuten in beslag. Deelname is gratis, maar reservatie is verplicht.

Ben je geïnteresseerd in een gesprek? Schrijf je dan in en noteer in het opmerkingenveld:

  • Een beknopte weergave van de vragen voor het individueel gesprek. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat je bij de juiste gesprekspartner terecht komt.
  • Je eventuele voorkeur voor de voor- of namiddag. 

In de mate van het mogelijke houden wij hier rekening mee. Je krijgt alleszins op voorhand het juiste uur doorgestuurd. Een VLAIO bedrijfsadviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de juiste expert en het juiste tijdstip vast te leggen.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
VLAIO

Dit event is afgelopen