Start SOON - Start met SOciaal ONdernemen in provincie Antwerpen

Wil je graag als sociale ondernemer starten en je professioneel voorbereiden vooraleer je van start gaat? Of heb je gewoon interesse in sociaal ondernemerschap? Lees dan zeker verder, want dit programma leidt je naar jouw doel.

Start SOON

Dit event is afgelopen

Het Start SOON programma dompelt je helemaal onder in de wondere wereld van sociaal ondernemerschap! Ervaren sociale ondernemers delen hun praktische kennis. Aan hen kan je alle vragen stellen, die je al een hele tijd beantwoorden wil. Experten ondersteunen je bij het aanscherpen van jouw sociaal projectidee. Via workshops werk je aan je persoonlijke ondernemerscompetenties, leer je om te “pitchen” en coachen we je persoonlijk om je ondernemingsplan op te stellen.

Kom je in aanmerking voor Start SOON?

Is jouw antwoord op onderstaande vragen ‘JA’? Dan kan je gratis deelnemen aan het Start SOON begeleidingstraject!

  • Jij hebt een ondernemersidee of interesse in sociaal ondernemen.
  • Het kriebelt om een sociale onderneming op te richten.
  • Je wil sociale impact of maatschappelijke winst creëren met je sociale onderneming.
  • Heb je nog geen concreet sociaal ondernemersidee maar wel interesse in sociaal ondernemen? Ook dan kan je deelnemen aan het Start SOON traject.

Het Start SOON programma

Het Start SOON programma bestaat uit twee fases:

  1. Het voortraject met de nadruk op informatie en waar ervaren sociale ondernemers je op sleeptouw nemen. 
  2. Het acceleratietraject met de focus op de opmaak van een ondernemings- en financieel plan van jouw sociaal ondernemersidee. 

Deze sessie gaat enkel om het voortraject en begeleidt je tijdens 2 workshops bij het ontwikkelen van jouw projectidee. Op locatie bij maatwerkbedrijf Kunnig dompelen we je helemaal onder in de wereld van de sociale economie. Ervaren sociale ondernemers komen aan het woord, nemen je op sleeptouw en vertellen over hun ervaringen. 

Je wordt ondersteund bij het uitschrijven en helder formuleren van jouw sociaal ondernemersidee, dat je in het acceleratietraject verder zal uitwerken tot een volwaardig sociaal ondernemingsplan.

Deelnameprijs
Gratis
Organisator
Vlaamse overheid i.s.m. Febecoop, StreetwiZE en Deloitte

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Kunnig Kielsbroek 2 2020 Antwerpen