Seminar 'InsightProducts - Verwerving van kwalitatieve productgegevens met het oog op de optimalisatie en digitale servitisatie van de producten'

Belangrijk voor maakbedrijven is om te leren hoe ze data over hun producten kunnen verzamelen, analyseren en gebruiken om hun dienstenaanbod te optimaliseren. Kwalitatieve productgegevens verzamelen om inzicht te krijgen in het gebruik van je product is nog steeds een uitdaging. Hiervoor heb je als bedrijf goed doordachte en geoptimaliseerde selectie en benutting van sensorsystemen nodig die aangepast zijn aan de infrastructuur en de operationele omgeving van producten.
InsightProducts - Actionable insights into product service delivery

Dit event is afgelopen

Belangrijk voor maakbedrijven is om te leren hoe ze data over hun producten kunnen verzamelen, analyseren en gebruiken om hun dienstenaanbod te optimaliseren. Kwalitatieve productgegevens verzamelen om inzicht te krijgen in het gebruik van je product is nog steeds een uitdaging.

Hiervoor heb je als bedrijf goed doordachte en geoptimaliseerde selectie en benutting van sensorsystemen nodig die aangepast zijn aan de infrastructuur en de operationele omgeving van producten.Om de ondernemingen in dit proces bij te staan, hebben Sirris, Hahn-Schickard en Forschungszentrum Informatik het collectieve onderzoeksproject 'InsightProducts - Actionable Insights into Product Service Deliveryopgestart.

Op 22 oktober, nodigen de drie partners u uit om inzicht te verwerven in de eerste werkzaamheden van het project, inclusief de reeds ontwikkelde proof-of-concepts. Getuigen uit de industrie belichten de belangrijkste obstakels en actuele oplossingen met betrekking tot het delen van data en digitale servitisatie.

Op het programma

13:00-14:00: Welcome & preliminary results of InsightProducts
Project objectives, demonstrators & preliminary results

14:00-16:30: Industrial testimonials

 • Theme - Data sharing - obstacles & approaches
  The need for inter-compatibility of software services to bring down cost of operations in the solar industry
  Mauricio Richter (3E)
  Access to customer data, a pragmatic solution
  Sigurn Vandenbrande (Gilbos)
 • Theme - Digital servitization - opportunities
  From IoT to PaaS through big data analytics
  Steven Vandekerckhove (Renson)
  Digital Servitization, a be.wan and Certis partnership
  Franky Vanraes (be.wan), Manuel Couwet (Certis)

16:30-17:00: Closing

17:00: Networking drink

Deelnameprijs
Niet-leden: € 100 (excl. btw)
Organisator
Sirris

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Sirris in Gent Technologiepark 48 9052 Zwijnaarde