R-evolutie: 10 technieken voor circulair ondernemen

Ben jij klaar om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen en een positieve impact te hebben op het klimaat en de samenleving? Wil je leren hoe je duurzaamheid en financiële groei kan combineren? Dan is onze boeiende workshop over circulair ondernemen wat jij nodig hebt!

Banner event met logo's partners

Dit event is afgelopen

Tijdens deze workshop- en netwerkavond nemen we je mee op een inspirerende reis door de tien R-strategieën voor circulair ondernemen. Van Reduce tot Refuse, Recycle tot Reuse. Je leert hoe je elk van deze krachtige strategieën kan toepassen op een specifieke bedrijfscase.

Bedrijfsadviseurs van VLAIO en onderzoekers van het REuse lab begeleiden je terwijl je in groepjes met andere gedreven ondernemers brainstormt en creatieve oplossingen bedenkt. Samen verkennen we verschillende technieken voor circulair ondernemen en leer je hoe je deze in jouw bedrijf kan toepassen.

Voor wie is deze workshop?

Of je nu een kleine startup of een gevestigde onderneming bent, je nog eerste stappen moet zetten naar circulair ondernemen of al ervaring hebt, deze workshop biedt waardevolle inzichten en praktische tools voor elke ondernemer. Leer hoe je afval minimaliseert, grondstoffen efficiënt gebruikt en nieuwe circulaire businessmodellen ontwikkelt die zowel de planeet als jouw bedrijf ten goede komen.

Wat kan je verwachten?

 • Kennis van de R-strategieën voor circulair ondernemen
 • Nieuwe inzichten en praktische tips en tricks om deze strategieën toe te passen op jouw bedrijf
 • Gebruikersperceptie bij hergebruik, onderhoud en reparatie
 • Interactieve brainstormsessie om nieuwe ideeën te genereren
 • Mogelijkheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen met gelijkgestemde ondernemers
 • Mogelijkheid om achteraf in te tekenen op verdere persoonlijke begeleiding en feedback op jouw bedrijfscase via de VLAIO bedrijfsadviseurs

Programma

 • Verwelkoming door Circular Hub Brugge
 • Introductie tot circulair ondernemen door VLAIO
 • REuse lab: waardebehoud door hergebruik en levensduurverlenging
 • Bedrijfsgetuigenissen: twee ondernemers inspireren met hun verhaal en vertellen je de ins en outs van hun circulair traject
 • Workshops: pas de R-strategieën voor circulair ondernemen toe op specifieke bedrijfscases en ga in interactie met andere ondernemers
 • Netwerkreceptie
   

Praktische info

Kom je te voet of met de fiets?

Neem de ingang aan de Baron Ruzettelaan (gebouw 5). Eens binnen, neem je de lift naar +1.

Kom je met de auto?

Brugge.Inc heeft ondergrondse parkeerplaatsen waarvan je gebruik kan maken. Deze parkeerplaatsen bereik je aan de achterzijde van het Katelijne Business Center.

Adres van de parking is Vestingstraat, ter hoogte van nummer 80. Aan de slagboom geef je op het toetsenbord 501 in, gevolgd door ‘enter’ (druk niet op de bel ‘Brugge.Inc’) en dan openen we de slagboom.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
VLAIO en REuse lab i.s.m. Circular Hub Brugge

Locatie

Adres

Brugge.Inc, Site Katelijne Business Center Baron Ruzettelaan 5/1.1 8310 Brugge