Pop-up Europa in Brasschaat

De provincie Antwerpen organiseert een heuse ‘Pop-up Europa’ doorheen de hele provincie. Gedurende twee tot vier weken staat een gemeente in het teken van Europa. Met een tentoonstelling, lezingen, films, wedstrijden en activiteiten voor scholen is er altijd wel iets leuks te beleven.
Logo popup Europa

Dit event is afgelopen

Van 30 april tot 9 mei staat Brasschaat in het teken van Europa! De bibliotheek zal in het teken van Europa staan. Europese boeken krijgen dan een plaatsje in de spotlights. Met de kraslotenwedstrijd kun je je Europa kennis testen en daarmee leuke prijzen in de wacht slepen. Let op: krasloten zijn alleen te verkrijgen bij een aankoop op de weekmarkt van maandag 30 april! Leerkrachten kunnen gratis lesmateriaal online bestellen voor het basis- en secundair onderwijs. Voor het secundair zal een vorming voor leerkrachten plaatsvinden en een snelcursus Europa voor de leerlingen van het secundair.
Daarnaast staat er op 5 mei een daguitstap naar de Europese instellingen op het programma. Het programma wordt op 9 mei  afgesloten met een feestelijke viering van de Dag van Europa en een voorstelling van Lucas De Man.

Alle activiteiten van Pop up Europa zijn gratis. Het is een initiatief van provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Brasschaat. Ontdek het volledige programma.

 

Dit evenement vindt plaats in het kader van de dag van Europa. Meer over dit evenement en de evenementen in de andere provincies vind je op www.europainjebuurt.be.

 
Organisator
Provincie Antwerpen i.s.m. de gemeente Brasschaat
Thema's

Dit event is afgelopen