Online infomoment & kick-off: Bouw mee aan de Vlaamse Open City Architectuur (VLOCA)

Het Agentschap Binnenlands Bestuur en de onderzoekscentra imec en VITO nodigen je uit om deel te nemen aan het online infomoment over de Vlaamse Open City Architectuur (VLOCA). Dat vindt plaats op woensdag 17 juni 2020 van 10.00 tot 12.00 uur.
VLOCA kick-off

Dit event is afgelopen

Wat is de VLOCA?

Digitaliseren en innoveren is dé oplossing voor lokale besturen om verschillende maatschappelijke en economische uitdagingen aan te pakken. Maar hoe begin je daaraan? Voor steden en gemeenten zou het tijd en kosten besparen als ze eenvoudig toegang zouden krijgen tot innovatieve ICT-oplossingen. Daarom zet Vlaams minister Somers in op een Vlaamse Open City Architectuur (VLOCA). Dat is een gemeenschappelijk digitaal bouwplan voor steden en gemeenten. De strategische onderzoekscentra imec en VITO werken mee aan de ontwikkeling van de VLOCA.

Maar om de VLOCA effectief uit te tekenen, doen we beroep op jouw ervaringen, ideeën of kennis.

Voor wie?

Werk je bij een lokaal bestuur, ben je actief in het bedrijfsleven, doe je academisch onderzoek in dit domein? Of maak je deel uit van een burgerinitiatief dat op zoek gaat naar slimme stadsoplossingen? Vroeg of laat zal je in contact komen met de digitale transformatie van een stad of gemeente.

Werksessies

Naast het online infomoment, organiseren we ook 2 interactieve werksessies met elk een verschillende focus. Tijdens deze werksessies verneem je hoe je kan participeren en wat de vervolgstappen van het traject zijn. Gezien de hoge mate van interactiviteit gaan deze sessies wel in beperkte groep door (max. 20 deelnemers). Bij een groot aantal geïnteresseerden worden deze sessies herhaald. Hou alvast onderstaande data vrij in je agenda:

  • Donderdag 25 juni (10.00-12.00 uur): deze sessie richt zich tot managementprofielen en beleidsmedewerkers uit lokale besturen, kennisinstellingen of het bedrijfsleven. Tijdens deze sessie bespreken we hoe een idee vanuit het bedrijfsleven of lokaal bestuur ingang vindt binnen de VLOCA, en op welke manier er binnen de VLOCA gewerkt wordt om een idee om te zetten in een concrete bouwsteen.
  • Dinsdag 30 juni (13.30-15.30 uur): deze sessie richt zich tot medewerkers met een technische achtergrond. Via “learning by doing” gaan we in deze sessie dieper in op principes en standaarden die in de VLOCA aan bod komen, geïllustreerd aan de hand van milieugerelateerde data, zoals bv. luchtkwaliteit.

Vragen? Contacteer stedenbeleid@vlaanderen.be.

Meer informatie over VLOCA vind je op de website Smart Flanders.
 

Organisator
Agentschap Binnenlands Bestuur, imec, VITO

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

online 1000 Brussel