Magazijnautomatisatie: maak jouw magazijn klaar voor de toekomst - ANTWERPEN

Ook de kmo mag de trein naar meer automatisatie niet missen. De stijgende kosten beheersbaar maken is de uitdaging. Door middel van deze opleiding en een audit in jouw magazijn wordt jouw logistieke DNA bepaald. Dit staat voor jouw huidige graad van Design, New technologies and Automation. Deze audit wordt in het juiste kader gebracht door deze te benchmarken met de resultaten van de deelnemers van de opleiding en af te zetten t.o.v. een state of the art kmo-magazijnbeheer.

Dit event is afgelopen

Programma

Sessie 1: kick-off 

De kick-off is een eerste kennismaking met de deelnemende kmo's. De trend naar automatisering en digitalisering is ingezet. Maar wat zal de toekomst brengen? Welke concepten, technologieën en systemen zijn beschikbaar voor het magazijn van de toekomst?

Logflow zal hierover meer duiding geven.

Sessie 2: Smart logistics en IT binnen de kmo omgeving  

Tijdens deze klassikale sessie wordt toegelicht hoe magazijnbeheer kan opgezet worden binnen de kmo-omgeving en welke impact een warehouse management systeem heeft op de magazijnwerking, zowel in de keuze van componenten, werkingsprincipes, macro lay-out en automatisatie.

Sessie 3: Hardautomatisatie binnen de magazijnwereld  

Tijdens deze klassikale sessie krijgen de cursisten inzicht in de mogelijkheden tot automatiseren binnen de kmo-omgeving en hoe de juiste keuzes kunnen worden genomen.

Sessie 4: Case + bedrijfsbezoek (Datum nog vast te leggen)

Tijdens deze sessie wordt een case gebracht van een kmo die een sterke transformatie heeft doorgemaakt. Een bezoek aan de operatie toont de praktische uitdagingen en resultaten.

Sessie 5: magazijnaudit (data nog te bepalen in samenspraak met de deelnemende bedrijven)

Consultants van Logflow voeren een magazijnaudit uit bij de deelnemende kmo's om hun logistiek DNA (design, new technologies and automation) te achterhalen, zo kan bepaald worden waar de noden liggen om het magazijn “future proof” te maken en dit op basis van hun eigen bedrijfsprofiel.

Sessie 7: Resultaten + feedback (Datum nog te bepalen)

Tijdens deze sessie worden de resultaten van de verschillende kmo's met elkaar vergeleken, alsook met een state of the art kmo-magazijnbeheer, zodat een interactieve sessie kan ontstaan.  

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 1290 (excl. btw)
Organisator
Syntra West i.s.m. Logflow

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Filip Williotstraat 9 2600 Berchem