Inspiratiesessie City of Things 2022

Via de oproep City of Things 2022 willen we elke Vlaamse stad of gemeente ‘slim’ maken en de mogelijkheden van het Internet of Things en het gebruik van open data laten verkennen. Het ultieme doel is om met innovatieve technologieën het leven in de gemeenten aangenamer en duurzamer te maken.

Dit event is afgelopen

Met lokale besturen op mensenmaat en een grote groep leveranciers van slimme toepassingen, heeft Vlaanderen veel troeven in handen om uit te groeien tot een slimme regio. Deze inspiratiesessie op 4 mei 2022 om 14 uur is een eerste activiteit binnen het begeleidingstraject voor lokale besturen in samenwerking met KPMG.

Deze inspiratiesessie is alleen gericht op steden en gemeenten, bovenlokale overheden, intercommunales, POM's, ...

Agenda

  1. Introductie van de CoT 2022 oproep;
  2. Bespreking van enkele trends en prioritaire maatschappelijke uitdagingen voor steden binnen de 6 Smart City domeinen;
  3. Presentatie van enkele slimme inspirerende voorbeeldprojecten uit binnen- en buitenland, die uiteenlopende en innovatieve antwoorden bieden op de geschetste maatschappelijke uitdagingen;
  4. Een toelichting over inspirerende technologieën en voorbeeldprojecten vanuit enkele Vlaamse Smart City bedrijven.

Deze sessie zal ook opgenomen worden. In het inschrijvingsformulier is er een mogelijkheid voorzien om aan te geven dat je niet kan deelnemen, maar toch graag de opname en presentaties ontvangt. Je ontvangt tijdig een mail met een Teams-link.

Organisator
Agentschap Innoveren & Ondernemen i.s.m. KPMG
Thema's

Dit event is afgelopen