Adviesdag intellectuele eigendom

Heb je een startup of kmo, of ben je ontwerper, onderzoeker of individuele uitvinder, en heb je concrete vragen zoals:

Dit event is afgelopen

  • Is mijn uitvinding octrooieerbaar?
  • Wat zijn de kosten?
  • Kan ik de naam van mijn product of dienst beschermen?
  • Kan ik mijn specifieke software beschermen?
  • Hoe kan ik mijn uitvinding in licentie geven?
  • Is mijn vertrouwelijke informatie voldoende beschermd?
  • Wat zijn de subsidiemogelijkheden voor intellectuele eigendom?

... dan is deze Adviesdag intellectuele eigendom (IE) geknipt voor jou!

Tijdens de Adviesdag heeft iedere deelnemer de mogelijkheid om individueel, vrijbijvend én gratis één of meerdere persoonlijke gesprekken te aan te gaan met de relevante experts in de verschillende domeinen van intellectuele eigendom. Deze gesprekken zijn volledig confidentieel. Ze duren 40 minuten en vinden plaats onder een hydride format (in Leuven of online).

Experts per domein

Octrooien: Nico De Coninck, FOD Economie, Dienst voor Intellectuele Eigendom

Wat is een octrooi? Waaraan moet een uitvinding voldoen om te octrooieren? Wat zijn de voordelen van een octrooi? Hoe hoog  zijn de kosten? Welke bescherming biedt een octrooi? Hoe weten of iemand anders een uitvinding al geoctrooieerd heeft? Zijn er octrooien van derden die me kunnen blokkeren? Welke databanken kan ik gebruiken?

Merken en modellen: Guy Abrams, Benelux Bureau van de Intellectuele Eigendom (BOIP)

Wat is een merknaam of model? Waar registreren en aan welke prijs? Wat als ik mijn merknaam niet registreer? Hoe een merknaam opzoeken? Een merknaam is al gebruikt, is dit een probleem? Wat is een i-depot en hoe aanvragen? Welke databanken kan ik gebruiken?

Auteursrecht: Jarn Baele, VLAIO

Wat is beschermd door auteursrecht? Is software ook beschermd door auteursrecht? Moet auteursrecht aangevraagd worden? Duur van auteursrecht? Iemand heeft bestaande teksten gekopieerd: kan dit? 

Juridisch: Valentin de le Court en Margo Cornette, Osborne Clarke

Welk contract sluit je met partners? Hoe intellectueel eigendom beheren en exploiteren? Hoe een licentieovereenkomst opstellen? Hoe hou ik informatie geheim? Wat is een geheimhoudingsovereenkomst? Wat is het verschil tussen licentie-/distributie-/ franchise-contracten? Wat is GDPR? 

Samenwerkingen en subsidies voor intellectueel eigendom: Elke De Rijck, VLAIO

Welke subsidies zijn er beschikbaar voor intellectueel eigendom? Kom ik in aanmerking voor de innovatieaftrek? Wat is een 'IP-scan'? Hoe kan ik een samenwerking opzetten? Wie kan me hierbij ondersteunen? Ik wil een startup opzetten: hoe pak ik dit aan?

Technologie: Sirris-experts per topic

Beschikbare Sirris-expertise voor technologiesamenwerkingen en productontwikkeling.

Inschrijving

Bij inschrijving kan je de experts waarmee je een 1-op-1-gesprek wenst selecteren en jouw vraag kort beschrijven. Zo kunnen we de interactiviteit en de efficiëntie van de gesprekken garanderen. Na inschrijving informeren we je over het exacte tijdstip van jouw gesprek.

Deelnameprijs
GRATIS maar registratie is vereist
Organisator
Sirris

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Sirris Gaston Geenslaan 8 3001 Heverlee