VLAIO vlogt vanop de Smart City Expo World Congress 2023

|
Digitaliseren (
Thema volgen
)

Naar jaarlijkse gewoonte bezocht ik met verschillende collega’s uit Vlaanderen Smart City Expo World Congress in Barcelona. Hier komen Smart City experten, overheden, bedrijven en kennisinstellingen uit heel de wereld samen om het te hebben over de laatste innovaties en toepassingen in het domein.

VLAIO op de Belgische stand van de Smart City Expo & World Congress 2023 in Barcelona.
VLAIO op de Belgische stand van de Smart City Expo World Congress 2023 in Barcelona.

In onderstaande vlog bespreek ik een aantal zaken die daarbij opvallen. Oplossingen worden steeds meer matuur en haalbaar, data en technologie kunnen steeds meer, ze worden goedkoper en toegankelijker, en samenwerking in een lokaal ecosysteem blijft een cruciaal element – en uitdaging – in heel Europa en daarbuiten.

Tenslotte neem ik ook mee dat we het in Vlaanderen helemaal niet slecht doen en dat we best wel trots mogen zijn op de realisaties die alle partners de laatste tijd konden verwezenlijken. Dat valt onze partners in het buitenland ook op. We evolueren weg van losse projecten die naast elkaar werken en zetten steeds meer in op het opschalen van oplossingen die werken. Dat neemt niet weg dat er nog werk aan de winkel blijft en verdere investeringen nodig zijn.

Als je vragen hebt rond slimme steden en wat het betekent naar een slimme regio te evolueren, aarzel dat niet contact op te nemen via smartregionoffice@vlaanderen.be.

Delen:

Delen:

Profile picture for user nils walravens
Nils Walravens
Beleidsadviseur

Ondersteunt het inzetten van data en technologie als een middel om regionale of lokale maatschappelijke uitdagingen efficiënter en meer gebruiker-centraal aan te pakken door goed samen te werken binnen het ecosysteem.