Europese vlaggen voor het Europese parlement in Brussel

Enterprise Europe Network

Het Enterprise Europe Network: de ideale partner voor kmo's met internationale ambities

Als kmo heb je vaak internationale ambities, maar het is niet altijd even gemakkelijk om de juiste informatie en ondersteuning te vinden. Gelukkig is er het Enterprise Europe Network (EEN), het grootste netwerk ter wereld voor kmo's met internationale ambities. In Vlaanderen wordt het Enterprise Europe Network gevormd door VLAIO en Flanders Investment & Trade.

Het Enterprise Europe Network biedt doorgedreven hulp bij internationaal ondernemen en innoveren. Onze experten hebben de ervaring en middelen om jouw bedrijf te helpen groeien. Of je nu op zoek bent naar nieuwe klanten, partners of financiering, het Enterprise Europe Network staat voor je klaar.

Kortom, als kmo met internationale ambities is het Enterprise Europe Network de ideale partner om je bedrijf te helpen groeien en nieuwe markten te verkennen. Aarzel niet om contact op te nemen met het EEN-team van VLAIO of FIT voor meer informatie en ondersteuning.

Advies op maat van jouw bedrijf

Bij ons kan je terecht met al jouw vragen over de interne markt. Of het nu gaat om goederenverkeer, regelgeving voor werknemers, het vinden van zakelijke opportuniteiten, duurzaam ondernemen, online verkoop, CE-markering, het beschermen van intellectuele eigendom of andere onderwerpen, onze experten staan voor jou klaar.

De EEN-adviseurs zijn op de hoogte van de nieuwste financieringsprogramma's en -mogelijkheden van de EU en kunnen je helpen om financiering te vinden die het beste past bij jouw bedrijf en jouw plannen voor groei en ontwikkeling.

Meer info>

Ondersteuning van kmo’s bij hun transitie naar een duurzamere bedrijfsvoering

Het Enterprise Europe Network is er om kmo's te ondersteunen bij hun overgang naar een meer duurzame bedrijfsvoering. Onze deskundige duurzaamheidsadviseurs staan klaar om al je vragen over duurzaam ondernemen te beantwoorden. Specifiek voor kmo's met minder dan 25 voltijdse equivalenten (FTE's) bieden we een op maat gemaakt begeleidingstraject aan.

Dankzij ons uitgebreide internationale netwerk kunnen wij kmo's ondersteunen bij het vinden van nieuwe, duurzame leveranciers. Daarnaast verkennen we samen met het VLAIO-contactcenter, de VLAIO bedrijfsadviseurs en NCP Flanders mogelijkheden voor groene investeringen en subsidies.

Tegelijkertijd delen we nieuwe technologieën en 'best practices' uit het buitenland, zodat Vlaamse bedrijven toegang hebben tot de nieuwste duurzame oplossingen en internationale inspiratie. We organiseren regelmatig evenementen en workshops om kennis en ervaringen te delen. Dit alles met als doel om jouw bedrijf te laten groeien en te innoveren.

Meer info>

Coaching en advies bij innovatiesteun via de EIC Accelerator

De 'EIC Accelerator' is een Europees instrument dat bedrijven met marktgerichte innovaties en veel groeipotentieel ondersteunt door middel van een subsidie of blended finance. Wanneer de subsidie wordt toegekend, staat het Enterprise Europe Network, in samenwerking met NCP Flanders, voor je klaar met coaching, advies en netwerkuitbreiding via matchmaking events.

De EIC Accelerator is bedoeld om innovatieve bedrijven te ondersteunen bij het ontwikkelen en commercialiseren van nieuwe producten en diensten. De focus ligt op bedrijven die een grote impact kunnen hebben op de Europese en internationale markten. Zo ontvingen vorig jaar 4 innovatieve Vlaamse start-ups Europese steun

Meer info>

Business partnering

Twee speerpunten van onze dienstverlening zijn de internationale b2b-contactdagen en de Partnering Opportunities Database.

Internationale b2b-contactdagen

Regelmatig organiseert het Enterprise Europe Network internationale b2b-contactdagen aansluitend bij een toonaangevende vakbeurs of een belangrijk sectorcongres. Enterprise Europe Network Vlaanderen ondersteunt jouw kmo actief tijdens deze internationale ontmoetingsdagen.

Partnering Opportunities Database

Via het Enterprise Europe Network krijg je toegang tot de Partnering Opportunities Database. Deze databank bevat voorstellen tot internationale samenwerking van ondernemers die op zoek zijn naar handelspartners of strategische partners voor innovatie in de EU-27 en aangrenzende regio’s. Wij helpen je bij het vinden van de geschikte kandidaat.

Daarnaast kan je zelf ook je zakenprofiel laten opnemen in de databank. Het wordt dan gericht verspreid onder de leden van het Enterprise Europe Network. 

Meer info>

Lees ook onze folder: 

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: