Rotsklimmer

Overheidssteun voor ambitieuze ondernemers

Ondernemen over de grens

Ambitieuze ondernemers kijken bijna per definitie over de grens. Volgende overheidsinstellingen en steunmaatregelen kunnen je hierbij helpen:

Flanders Investment & Trade (FIT)

FIT verstrekt financiële steun bij je eerste stappen op nieuwe markten voor:

  • Prospectiereizen buiten de EER
  • Deelname aan buitenlandse beurzen
  • Aanmaak digitale productdocumentatie,
  • Oprichting van prospectiekantoren buiten de EER
  • Internationale maatwerkprojecten
  • Info en begeleiding: via meer dan 90 kantoren wereldwijd heeft FIT lokale netwerken over de gehele wereld. Voor contacten met buitenlandse prospects, partners voor samenwerkingsverbanden, info over de lokale markt,… kan je bij FIT terecht. De adviseurs van FIT begeleiden je bij je stappen op buitenlandse markten.

Meer informatie: www.flandersinvestmentandtrade.com

Enterprise Europe Network

Het Enterprise Europe Network werd opgericht door de Europese Commissie. Het samenwerkingsverband verenigt 600 organisaties in meer dan 40 landen. Het kan je wegwijs maken in de EU-regelgeving en kan je helpen bij het opzetten van een internationale samenwerking op het vlak van zaken doen, technologietransfer en innovatie. Het is partner in dit netwerk en bied je een dienstverlening op maat.

Via de Partnering Opportunities Database worden maandelijks honderden nieuwe buitenlandse samenwerkingsvoorstellen verspreid. Je kan zelf ook een zoekprofiel laten opnemen. Match Making Events, en bedrijvenmissies worden georganiseerd om potentiële business- en innovatiepartners persoonlijk te ontmoeten.

Meer informatie: www.enterpriseeuropevlaanderen.be

Een overzicht van alle steunmaatregelen

Een overzicht van alle steunmaatregelen voor internationaal ondernemen vind je in onze subsidiedatabank.