Mensen aan de computer

Overzicht crowdfundingplatformen

Buitenlandse Crowdfundingplatformen

Je kan als ondernemer of vereniging je crowdfundingproject ook voorstellen op een buitenlands platform. Hierbij een overzicht van een aantal gekende platformen. 

Gofund.me

Gofund.me is in 2010 opgericht en is momenteel het grootste sociaal platform voor geldinzamelingsacties (donaties) ter wereld, met meer dan $ 5 miljard aan donaties tot nu toe. Zij zijn ook in België actief.

Indiegogo

Indiegogo is gestart in 2007 in de VS. Dit is het grootste crowdfundingplatform ter wereld dat zich richt naar elke persoon met een idee dat zich door de menigte wil laten financieren. Het platform richt zich m.a.w. naar alle sectoren, ook de nonprofit sector of ook bijvoorbeeld het financieren van politieke campagnes en dit niet enkel in de VS maar ook in Frankrijk, Duitsland, VK en Canada. 

Kickstarter

Kickstarter is wereldwijd waarschijnlijk het meest bekende crowdfundingplatform voor creatieve projecten (kunst, design, film, games, muziek, fotografie, …). Geld ophalen voor donatie aan goede doelen is niet mogelijk via dit platform. Sinds 2015 zijn ze ook actief in België. Dit is een typisch ‘reward based’ crowdfunding platform, waarbij je 100% van het doelbedrag moet halen vooraleer de middelen worden doorgestort. Kickstarter werkt met creditcards. Check dus of het gangbaar voor jouw doelgroep is om met creditcard te betalen.

Kisskissbankbank

Kisskissbankbank is een Frans platform, dat ook in België actief is. Dit initiatief is één van de marktleiders op gebied van ‘reward crowdfunding’. De focus ligt vooral op creatieve en innoverende ideeën van individuen, kleine ondernemingen en institutionele instellingen. ING België heeft een samenwerking gesloten met dit platform. 

Seedrs

Seedrs is een Brits crowdfundingplatform en één van de grootste Europese crowdfundingspelers inzake aandelenparticipatie. Het is vooral interessant voor start-ups, kmo's in opstartfase of scale-ups vanaf € 100.000. Zij werken in België samen met ING België.

Voordekunst

Voordekunst  is een Nederlands crowdfundingplatform dat zich louter richt op de creatieve projecten. Het investeren gebeurt via donaties of sponsoring in ruil voor beloningen in natura.

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: