Buitenlandse Crowdfundingplatformen

Je kan als ondernemer of vereniging je crowdfundingproject ook voorstellen op een buitenlands platform. Hierbij een overzicht van een aantal gekende platformen. 

Euroquity

Euroquity is een Frans/Duits platform, waarbij recent ook Wallonië ( via Sowalfin) is aangesloten. Op dit platform krijgen kapitaalzoekende ondernemers de gelegenheid in contact te komen met zowel private als professionele investeerders. 

Funding Circle

Funding Circle is actief in Duitsland, Nederland, het VK en de VS en brengt private investeerders in contact met kmo’s om hen leningen te verstrekken.

Gofund.me

Gofund.me is in 2010 opgericht en is momenteel het grootste sociaal platform voor geldinzamelingsacties (donaties) ter wereld, met meer dan $ 5 miljard aan donaties tot nu toe. Zij zijn ook in België actief.

Indiegogo

Indiegogo is gestart in 2007 in de VS. Dit is het grootste crowdfundingplatform ter wereld dat zich richt naar elke persoon met een idee dat zich door de menigte wil laten financieren. Het platform richt zich m.a.w. naar alle sectoren, ook de nonprofit sector of ook bijvoorbeeld het financieren van politieke campagnes en dit niet enkel in de VS maar ook in Frankrijk, Duitsland, VK en Canada. 

Kickstarter

Kickstarter is een platform voor creatieve projecten operationeel vanuit de VS sedert 2009. Het platform is sinds juni 2015 ook actief in België. Het type van financiering beperkt zich tot donaties en sponsoring.

Kisskissbankbank

Kisskissbankbank is een Frans platform, dat ook in België actief is. Dit initiatief is één van de marktleiders op gebied van ‘reward crowdfunding’. ING België heeft een samenwerking gesloten met dit platform. 

Lendico

Lendico is een Duits platform, opgericht in december 2013, actief in ‘peer-to-peer.

Seedrs

Seedrs is een Brits crowdfundingplatform en één van de grootste Europese crowdfundingspelers inzake aandelenparticipatie. Het is vooral interessant voor start-ups, kmo's in opstartfase of scale-ups voor een bedrag vanaf € 30.000. Zij werken in België samen met ING België.

Voordekunst

Voordekunst  is een Nederlands crowdfundingplatform dat zich louter richt op de creatieve projecten. Het investeren gebeurt via donaties of sponsoring in ruil voor beloningen in natura.