Start Academy

Vlaanderen bulkt van jong ondernemend talent! Start Academy wil studenten hoger onderwijs met een ondernemingsidee ontdekken én een duwtje in de rug geven om hun ondernemingsdroom in realiteit om te zetten.

Start Academy is een combinatie van een ideeënwedstrijd en een begeleidingstraject voor studenten hoger onderwijs met een ondernemingsidee. DOEN staat centraal tijdens Start Academy. Je duikt de markt in om te ontdekken welk potentieel in jouw idee zit. Hierbij word je begeleid door een persoonlijke coach en een reeks van experts.

Start Academy is een jaarlijks terugkerende wedstrijd die start van zodra je ingeschreven bent. Vanaf februari doe je relevante inzichten op tijdens diverse workshops en webinars en ieder jaar loopt de wedstrijd af in april. Tijdens de pitch o' clock selecteert een professionele jury de 6 beste teams, die doorstromen naar de finale. 

Je kan zowel individueel als in team (maximaal zes personen) deelnemen aan Start Academy. Deelname is gratis en meer dan waardevol! 

Niet twijfelen, gewoon doen!

Voor wie?

Start Academy staat open voor alle studenten die ingeschreven zijn aan een Vlaamse hogeschool (HBO5, graduaat, professionele bachelor, postgraduaat, bachelor-na -bachelor...) of universiteit (academische bachelor, schakelprogramma, verkort programma, master, master-na-master...). Pas afgestudeerde studenten mogen ook nog deelnemen aan Start Academy.

Wat kan je verwachten?

Doorheen Start Academy 

  • doe je relevante inzichten op in workshops en webinars 
  • ontdek je welk potentieel in jouw ondernemingsidee schuilt
  • zoek je een persoonlijke coach die je met al je vragen verder helpt
  • kom je terecht in een netwerk van ondernemers en ondernemende studenten

Hoe pakken we dit aan?

  • In een begeleidingstraject krijg je persoonlijke begeleiding;
  • Je kan relevante workshops en webinars volgen;
  • Tijdens de pitchdag selecteert een professionele jury de 6 beste teams; 
  • In de finale komt er uiteindelijk één Start Academy winnaar uit de bus.  
Kostprijs
Gratis
Partner
Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo)