Mercurio

Mercurio focust op ondernemers met internationale ambities. Wil je een stappenplan om jouw bedrijf over de grens te versterken, wendbaar en competitief te maken? Nieuwe buitenlandse markten veroveren of er jouw positie versterken? Ben je reeds internationaal actief en wil je je expertise, ideeën, ambities aftoetsen of delen met andere ondernemers? Dan kan Mercurio iets voor jou zijn. We geloven in de kracht van een sterk netwerk. Een netwerk met een grote diversiteit aan profielen waar leren en groeien van en door elkaar centraal staat.

Voor wie?

Mercurio is er voor ondernemers met internationale ambities uit alle levensfasen van de onderneming. Wat is jouw profiel als internationaal actieve ondernemer? Is één van deze trajecten iets voor jou: Mercurio -Go International, -Beyond Borders?

Mercurio Go International

Dit traject is er voor ondernemers met weinig internationale ervaring die een exportstrategie willen opstellen.  

Mercurio Beyond Borders

Dit traject is er voor ondernemers die al een exportstrategie hebben ontwikkeld en/of geïmplementeerd die nieuwe markten willen veroveren en/of hun positie lokaal willen versterken 

Wat kan je verwachten?

Mercurio Go International is een langlopend traject van 7 à 8 sessies. Tijdens deze sessies word je begeleid in het opstellen van een exportstrategie: een stappenplan om jouw bedrijf over de grens te versterken, wendbaar en competitief te maken. 

Mercurio Beyond Borders is een kortlopend traject van 4 à 5 sessies. Tijdens deze sessies krijg je inzicht in de potentiële buitenlandse markt. Leer van experten en concrete praktijkcases hoe je je kansen op succes vergroot om deze nieuwe markten te veroveren en/of je positie lokaal te versterken. 

Hoe pakken we dit aan?

Mercurio Go International

  • een intensief traject van 7 à 8 groepssessies. 
  • tijdens deze sessies word je begeleid in het opstellen van een exportstrategie
  • individuele begeleiding en contactmomenten met een coach
  • uitwerking van een stappenplan om jouw bedrijf over de grens te versterken, wendbaar en competitief te maken

Je eindigt met een voorstelling van je exportstrategie aan een International Advisory Board. De IAB is samengesteld uit experten waaronder Global Ambassadors, ondernemers en met heel wat buitenlandse ervaring. 

Mercurio Beyond Borders:

  • een traject van 4 à 5 groepssessies
  • tijdens deze sessies krijg je inzicht in de potentiële buitenlandse markt
  • leer van experten en concrete praktijkcases hoe je je kansen op succes vergroot om deze nieuwe markten te veroveren en/of je positie lokaal te versterken
  • praktijkcases worden gegeven door Global Ambassadors, ondernemers met heel wat ervaring in de markt in kwestie
Kostprijs
Go International: € 1 000/deelnemer/jaar - Beyond Borders: €550/deelnemer/jaar (excl. btw)
Partner
Voka