imec.istart

Heeft je tech start-up nood aan steun tijdens de vroege ontwikkelingsfase? Het imec.istart business acceleratie programma is er om je te helpen je businessidee succesvol te lanceren. Het imec.istart programma biedt een eerste financiële injectie van € 50.000 tot € 250.000 (in ruil voor aandelen), professionele persoonlijke coaching en mentoring, kantoorfaciliteiten en toegang tot een breed netwerk van partners en investeerders.

Er zijn drie oproepen per jaar voor imec.istart (deadlines call 1: 1 februari, call 2: 1 juni, call 3: 1 oktober), niet alle dossiers krijgen automatisch ondersteuning.

Voor wie?

Het imec.istart programma richt zich op startende bedrijven die producten met innovatieve technologieën willen lanceren, met een werkend ‘proof-of-concept’. Het team bestaat uit minstens twee complementaire profielen.

Wat kan je verwachten?

Geselecteerde start-ups krijgen toegang tot:

  • interactieve coaching en workshops op maat gedurende 12 maanden
  • € 50.000 tot € 250.000 preseed funding en een financiële roadmap
  • toegang tot de technologie, diensten en expertise van imec
  • feedback van mentoren, adviseurs en potentiële investeerders
  • steun bij het zoeken naar zaaikapitaalmogelijkheden
  • kantoorfaciliteiten in verschillende steden (Gent, Antwerpen, Brussel, Hasselt, Leuven, Genk, …)
  • een netwerkcommunity van meer dan 198 tech start-ups.

Hoe pakken we dit aan?

Elke start-up toegelaten in het programma, krijgt zijn eigen persoonlijke Venture Acceleration Manager, die de start-up gedurende 12 maanden intensief zal begeleiden. Er wordt ook gebruik gemaakt van de Innovatrix tool, ​​een hulpmiddel om ondernemers en bedrijven te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten. De tool helpt hen om op een gestructureerde manier te innoveren, met een focus op alle soorten gebruikers met hun specifieke wensen en eisen.