i-DEPOT agent

Je hebt een fantastisch idee? Om aan te tonen dat je op een bepaalde datum al bezig was met dat idee, is een bewijs van datum aangewezen. Die datum vastleggen is mogelijk via het zogenaamde ‘i-DEPOT’ van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Via VLAIO kan je korting krijgen op de kostprijs van zo’n ‘i-DEPOT’.

Voor wie?

Iedereen die een vaste datum nodig heeft voor zijn ideeën, ontwikkelingen, …

Wat kan je verwachten?

Het Agentschap Innoveren & Ondernemen is een erkend i-DEPOT agent. Wanneer je via ons een ID-code voor een i-DEPOT aanvraagt, betaal je slechts € 27 (i.p.v. € 37) voor het indienen van je online i-DEPOT. Vraag de ID-code aan voor je je i-DEPOT doet, want deze heb je tijdens de aanvraag nodig.

Optioneel kan je:

  • jouw i-DEPOT gedeeltelijk of volledig openbaar maken via i-D Space. Er kunnen verschillende redenen zijn om een i-DEPOT openbaar te willen maken. Bijvoorbeeld om partners te vinden voor het uitwerken of op de markt brengen van je concept, format, software of innovatief product of om de buitenwereld te laten weten dat je de bedenker van een creatie bent. Het openbaar maken van je i-DEPOT op i-D Space kost € 21.
  • je kan een geheimhoudingsovereenkomst (NDA) koppelen aan je i-DEPOT. Dergelijk contract legt vast onder welke voorwaarden je vertrouwelijke informatie deelt. Het gaat om een gestandaardiseerde overeenkomst waarin je een aantal gegevens invult. Beide partijen moeten de NDA tekenen, daarna kan je het document uploaden bij jouw i-DEPOT. De kostprijs bedraagt 15 euro. Er kunnen meerdere NDA’s aangemaakt worden voor 1 i-DEPOT.

Hoe pakken we dit aan?

Aanvragen voor deze korting kunnen rechtstreeks via idepot@vlaio.be

Meer info over het i-DEPOT vind je op de website van het BOIP: www.boip.int.

Bekijk ook: i-DEPOT, een praktische leidraad.

Kostprijs
€ 10 euro korting
Partner
i-DEPOT