Gentrepreneur

Wil je ondernemen als jongere of ontdekken of ondernemen iets voor jou is? Wij hebben de info. Of je nu wil weten hoe je een btw-nummer aanvraagt, welke stappen je moet zetten om je onderneming op te richten, wie je kan helpen met je website of waar je een boekhouder, coach of marketeer vindt: wij hebben het antwoord, eenvoudig en laagdrempelig. Connecteer gratis met experts in alle gebieden van ondernemen, stel een snelle vraag in onze chat, kom naar infosessies en workshops of bekijk onze FAQ, toolbox en tutorials.

Wil je ondernemender in het leven staan? Ontdek de verhalen van een ondernemende generatie en laat je inspireren. Gentrepreneur verzamelt getuigenissen van ondernemende jongeren in vlogs, blogs en andere stories, op sociale media en in campagnes op straat, in de pers en met de Gentrepreneur Awards die de Student-Ondernemer van het Jaar en vele anderen een podium geven. We organiseren zelfs inspiratie- en netwerkevents waar je naar interessante ondernemers kan komen luisteren en een gemoedelijke babbel kan slaan met andere jongeren, experts en ondernemers.

Wil je ondernemen uitproberen of groeien als student-ondernemer met extra voordelen, lagere drempels en in een community waar je gecoacht wordt? Daarvoor hebben we The Company opgericht, onze coöperatie.

Voor wie?

  • alle studenten (en bij uitbreiding jongeren van 18 tot 25) in Gent kunnen gratis gebruik maken van ons aanbod
  • iedereen die werkt met studenten, expert is in (een gebied van) ondernemen en ondernemingszin, of familie of vriend is van een ondernemende student willen we ook informeren en inspireren

Wat kan je verwachten?

  • een infotheek met vaak gestelde vragen over ondernemen en hun antwoord, een toolbox met handige hulpmiddelen voor ondernemers, tutorials over alle gebieden van ondernemen, webinars en interessante documenten en handleidingen. 
  • adviseurs: een databank met ondernemersexperts die je mag raadplegen, een gratis spreekuur met enkele experts tijdens Experts In The House, en een chat en loket voor snelle vragen. We vertellen je ook bij wie je waarvoor terecht kan in Gent. 
  • workshops, infosessies en webinars tijdens de Gentrepreneur Week, off- en online. 
  • netwerken en inspiratie tijdens de Gentrepreneur Nights met interessante sprekers en tijdens het Gentrepreneur Café met een gemoedelijke babbel.
  • verhalen van ondernemende jongeren op onze blog, vlog en socials (instagram.com/gentrepreneur.gent en facebook.com/gentrepreneur.gent) en in onze campagnes. 
  • jonge ondernemers en hun contactgegevens in een handig overzicht. 
  • de Gentrepreneur Awards, hét Gentse event rond jong ondernemen. 
  • The Company, voordelig ondernemen als student in een gemeenschap van andere student-ondernemers. Word aandeelhouder van de coöperatie en krijg toegang tot het coachingtraject en financiële voordelen. 

Hoe pakken we dit aan?

Ons aanbod is open en gratis voor iedereen. De events en workshops zijn gratis toegankelijk voor Gentse studenten tussen 18 en 25 en voor genodigden.

Alleen voor The Company hanteren we specifieke toetredingsvoorwaarden.

Hieronder geven enkele filmpjes een greep uit het aanbod van de Gentrepreneur-activiteiten weer:

#jongondernemen

Gentrepreneur is een initiatief van Arteveldehogeschool, HOGENT, de Universiteit Gent en Stad Gent en maakt deel uit van het ecosysteem voor jong ondernemen in Vlaanderen. VLAIO ondersteunt dit ecosysteem om ondernemerszin en ondernemerschap bij jongeren, en meer specifiek bij studenten, te stimuleren. Ontdek de projecten in andere studentensteden op www.vlaio.be/jongondernemen.

Kostprijs
Gratis
Partner
Gentrepreneur