Fund Me

Groeien kost geld. Om jouw ambities te bekostigen, stomen wij jou klaar voor elke fase in een kapitaalronde. Zo kan jij focussen op wat er écht toe doet: jouw onderneming uitbouwen.

Zes gelijkgestemde ondernemers worden gedurende 8 weken intensief begeleid bij de voorbereiding op een kapitaalronde. Na dit traject is jouw dossier ‘investor ready’, heb jij een ijzersterk financieel plan en pitch jij je business met de nodige portie zelfvertrouwen. 

Voor wie?

Jij bent een innovatieve starter, ambitieuze snelle groeier of kmo, die groeifinanciering wil ophalen. Je overleefde reeds de early start-up fase met jouw innovatieve dienst/product.

Bovendien kan je onderstaande selectiecriteria afvinken: 

  • Je hebt een bewezen verdienmodel
  • Jij en/of je co-founder bezit(ten) het merendeel van de aandelen
  • Je onderneming is een vennootschap
  • Je hebt een aantoonbare business case in de UK (meer info op de website)

Wat kan je verwachten?

🎩 MORE THAN READY

Er komt héél wat kijken bij een kapitaalronde. Fund Me begeleidt jou in elke stap van het proces. Of je nu de eerste keer kapitaal ophaalt, of al een ronde achter de rug hebt: op het einde van dit traject pitch je jouw business, mét bijhorende cijfers, met 100% zelfvertrouwen aan potentiële investeerders.

👯 PLAY WITH THE BEST

Financiële experten van Moore en juridische experten van Four & Five staan je het hele traject bij. Een panel van founders who’ve been there’ delen learnings uit hun persoonlijk traject (the good and the bad). Bovendien pitch jij je financieel plan aan business angels uit ons netwerk.

🍡TALKING NUMBERS

Jouw business plan wordt kritisch onder de loep genomen en onder begeleiding vertaald naar een waterdicht financieel plan. Als je cijfertjes stiefmoederlijk behandeld werden in het verleden, maken we daar volledig komaf mee! Tel daar uitdagende peer-2-peer challenges en intensieve pitch training bij & je zal zien dat 1+1 drie wordt!

💂UK BUSINESS CASE

Heeft Brexit jouw groeiplannen in de war gestuurd? Of heb je plannen om uit te breiden naar de UK? Dan ondersteunt VLAIO jou in het Fund Me traject met een zéér mooie korting. Check op de website of je een UK business case hebt of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe pakken we dit aan?

We zetten maximaal in op peer-2-peer learning en persoonlijke begeleiding van financiële en juridische experten. Concreet komen we 4x samen, op een tijdsspanne van 8 weken:

Kick-off

In de voormiddag leren we elkaar kennen, duiken we samen in je business plan en worden jouw key metrics uitgedaagd. In de namiddag zit je samen met experten van Moore om aan de fundamenten van je financieel plan te timmeren òf jouw bestaand financieel plan onder de loep te nemen.

🧑‍💻Na deze sessie krijg je 4 à 5u persoonlijke begeleiding van één van de financiële experten van Moore

Legal prep

De juridische experten van Four & Five en financiële experten van Moore nemen je mee in het proces van due diligence, het vakjargon van termsheets en de wereld van waarderingen. Op het einde van de dag weet je concreet hoe je jouw kapitaalronde met het nodige zelfvertrouwen moet aanvliegen (en kom je na de verlossende handtekening niet voor onprettige verrassingen te staan).

Pitch training

Jouw financieel plan is klaar voor gebruik. Maar kan je ook overtuigen? De combinatie van het intensief oefenen van je pitch en een stevige dosis feedback van je peers, experten en het Netwerk Ondernemen-team zorgt ervoor dat jij nooit meer met je mond vol tanden staat. Elevator, bring it on!

Final Pitch Day

The proof of the pudding is in the eating. Jij pitcht jouw business voor ons panel van founders, mentors, financiële en juridische experten en business angels. Zouden zij in jou investeren? Great! You’re ready to kick some ass. Als Corona het toelaat, heffen we samen het glas op een geslaagd traject.

Kostprijs
€ 1990 (excl. btw)
Partner
Netwerk Ondernemen