Flanders Game Hub

Flanders Game Hub (FGH) is een initiatief van HANGAR K, FLEGA, en DAE Studios. Het doel is de technologische weerbaarheid en economische levensvatbaarheid van de Vlaamse gamesector te versterken.

Flanders Game Hub fungeert als uitvalsbasis waar gameontwikkelaars, bedrijven, experts, investeerders en partners samenwerken om meer videogamebedrijven te lanceren en te laten groeien in Vlaanderen.

Voor wie?

We bieden alle Vlaamse bedrijven de mogelijkheid om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen met behulp van gametechnologie.

Wat kan je verwachten?

Het streefdoel is om jaarlijks gemiddeld 10 bedrijven gedurende 1 tot 4 jaar te coachen met expertise in XR, art, design, storytelling, enzovoort, met gemiddeld 10 dagen individuele coaching per start-up per jaar. 

Ondersteuning op afstand is ook beschikbaar voor bedrijven die liever vanuit hun eigen locatie werken.

Hoe pakken we dit aan?

FGH SPARK

Het SPARK-programma is ontworpen voor jonge en ambitieuze studio's die hun stempel willen drukken. In de loop van 12 maanden begeleiden we je door twee belangrijke modules:

  • Productie
  • Business

Samen met jou stellen we productiemijlpalen vast om je team en je projecten vooruit te helpen. Deze mijlpalen zullen dienen als belangrijke benchmarks, die je helpen je doel te bereiken: een uitstekende vertical slice en pitch klaar hebben voor je volgende financieringsronde.

Tijdens het hele programma krijg je ondersteuning en begeleiding van professionals uit de game-industrie.

Bovendien heb je een toegewijde coach met een bewezen staat van dienst op het gebied van succesvolle gamereleases om je te begeleiden. Ja: expertise is waar wij als gamehub in investeren.

FGH IGNITE

Het IGNITE-programma is bedoeld voor gamestudio's die minder dan 5 jaar bestaan en een game hebben uitgebracht. Geselecteerde studio's kunnen extra technische en zakelijke expertise aanvragen, waarbij Flanders Game Hub tot 50% van de kosten financiert.

Het IGNITE-programma richt zich op het verbeteren van de workflows van je studio tot een professionele standaard, zodat je op lange termijn succes kunt boeken.