Flanders DC

Flanders District of Creativity ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen.

Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. We ondersteunen creatieve ondernemers bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Op maat en in de taal van creatieve ondernemers. Zo zorgen we voor meer Return on Creativity.

Voor wie?

Voor ondernemers in de creatieve sectoren: architectuur, audiovisuele industrie, beeldende kunst, communicatie, pr & marketing, design, erfgoed, gaming, geschreven media (pers, boeken), nieuwe media (social, web, apps), mode, muziek, podiumkunsten.

Wat kan je verwachten?

  • We inspireren je met ons online magazine. 
  • We informeren je in onze uitgebreide ondernemersgids. We ontwikkelen tools om jou op weg te helpen.
  • We bieden kosteloos advies op maat van jouw situatie. 
  • We organiseren doorheen het jaar heel wat events, talks, infosessies en workshops.
  • We promoten en verbinden Vlaamse ondernemers uit de creatieve sectoren op internationale beurzen en handelsmissies en via prestigieuze awards zoals Henry van de Velde Awards. 

Hoe pakken we dit aan?

Informeren

Raadpleeg de ondernemersgids op onze website voor eerste hulp bij ondernemen. Gebruik onze tools om meer inzicht te krijgen in jouw eigen onderneming.

Advies via Expertendagen, Labs en het Groeicollectief

Flanders DC onderhoudt een uitgebreid netwerk aan gedreven ondernemers en zakelijke experts. Deze geven maar al te graag hun kennis rond specifieke onderwerpen door. Met het Groeicollectief begeleiden we ervaren ondernemers naar een volgende groeistap.

Advies op maat

Je kan terecht bij onze in-house experts voor een individueel advies per mail, telefoon of bij een kop koffie.

Komende evenementen

Hou onze agenda in de gaten voor al onze infosessies, workshops, Labs, Expertendagen, of evenementen van relevante partners. 

Kopiloot

Webtool Kopiloot koppelt creatieve ondernemers aan experten die helemaal thuis zijn in de culturele en creatieve sectoren. Zij geven raad en advies, of tekenen zelfs voor een heel begeleidingstraject waarbij ze al doende hun kennis en expertise doorgeven.

Partner
Flanders DC