edtech/station

De EdTech-sector (educational technology) is internationaal echt “booming” en ook in Vlaanderen is deze sector bijzonder belangrijk geworden. Heel veel bedrijven en bedrijfjes zijn bezig met het ontwikkelen van toepassingen in EdTech. Tegelijk is er een sterke nood aan Techtransfer van onderzoek naar industrie binnen het domein van educatieve technologie en learning & development (L&D).

Vlaanderen beschikt over de enabling technologies om innovatieve leeromgevingen en leertoepassingen te ontwikkelen die écht het verschil maken. Het gaat hierbij onder andere over zowel simulatie, training, AR/VR als hoogperformante synchrone communicatie.

Daarom werd <edtech/station> opgericht als dé hub voor digitale transformatie en innovatie binnen b2b-bedrijven met educatieve en leertechnologieën

Voor wie?

  • EdTech-bedrijven die leertechnologie leveren aan de educatieve sector
  • EdTech-bedrijven die leertechnologie leveren aan bedrijven in functie van levenslang leren
  • Onderzoekers binnen innovatieve technologieën, zoals VR/AR/XR, adaptief leren, AI, …
  • Scholen en bedrijven die bovenstaande technologieën willen toepassen in diverse leeromgevingen

Wat kan je verwachten?

Met <edtech/station> ondersteunen we met behulp van de partners in het ecosysteem start- ups, scale-ups en gevestigde waarden die actief zijn binnen EdTech.

<edtech/station> richt naar bedrijven en partners in heel Vlaanderen, en zelfs daarbuiten, en zorgt voor kruisbestuiving tussen onze EdTech-leden onderling, met onderzoekers (zoals de onderzoeksgroep ITEC), relevante organisaties en internationale zusterhubs.

Daarnaast brengen we partijen rond de tafel voor matchmakings rond samenwerking met nationale en internationale onderzoeksinstellingen, zowel op basis van de vraag van bedrijven als op basis van onderzoeksopportuniteiten.

We bieden verschillende partijen binnen EdTech een podium. Dit doen we door de organisatie en/of hosting van een breed scala aan events: workshops, bootcamps, infoavonden, opleidingen, standen op beurzen … Tot slot verhogen we de visibiliteit van EdTech door de uitwerking van online en offline communicatiedragers.

Uitvalsbasis is de co-creatiehub Hangar K (Kortrijk), waar plaats is voor ontmoeting en onze leden ook kunnen beschikken over flex-desks, vergadermogelijkheden en eventruimtes.

Hoe pakken we dit aan?

Partner
<edtech/station>