Advies, begeleiding en financiële steun

Advies en begeleiding

Zoek je advies en begeleiding voor je dromen, ideeën en projecten met artificiële intelligentie? Dat vind je bij VLAIO en de partners van het VLAIO Netwerk. Op welk advies en begeleiding kan je beroep doen? We sommen het graag even op.

VLAIO bedrijfsadviseurs

Start je een project op met artificiële intelligentie waarvoor je steun of advies zoekt? Maar weet je niet welke weg je kan volgen? Dan klop je aan bij de VLAIO bedrijfsadviseurs. Zij verwijzen je door naar steunmaatregelen, kennis, evenementen, workshops en VLAIO-partners zoals kennisinstellingen strategische - en collectieve onderzoekscentra en interprofessionele organisaties zoals Voka, Unizo, Agoria,…

Experten uit het VLAIO Netwerk

Weet je nog niet goed hoe je idee te realiseren? Is je AI-project nog onbestaande, pril of net al ver gevorderd? In elke fase is het interessant om ervaringen uit te wisselen met andere ondernemingen. Ook laat je je best al vroeg bij de ontwikkeling inspireren, adviseren en coachen door anderen. Dit kan via de partners uit het VLAIO Netwerk: Unizo, Voka, Agoria, de universiteiten, hogescholen en vele anderen. Leer hen kennen via infosessies, workshops, opleidingen en evenementen.

 

Start AI 

Via het tijdelijk initiatief "START AI" van Agoria ontdek je welke mogelijkheden AI biedt voor jouw bedrijf. Dat gebeurt via een kort individueel traject met een ervaren AI-expert.

Meer info over Start AI

 

Vlaams AI-Onderzoeksprogramma

Zoek je als onderneming samenwerking met kennisinstellingen rond AI? Of ben je een onderzoeker? Dan vind je meer gedetailleerde informatie over het Vmaams AI-Onderzoeksprogramma op de gespecialiseerde website Flandersairesearch. Per domein vind je er ook de onderzoekers die werken aan het AI-topic dat jou interesseert.

Vlaamse AI Academie (VAIA)

Ben je leergierig of voel je de noodzaak om je kennis over AI te vergroten? Bekijk dan het aanbod van de Vlaamse AI Academie (VAIA). Dit is een samenwerking van alle Vlaamse universiteiten en hogescholen die professionals en onderzoekers toegang geeft tot opleidingen en nieuwe kennis. De aanwezige expertise over AI kanaliseert het zo van de academische wereld naar het bedrijfsleven.

Kenniscentrum Data & Maatschappij

Vraag je je af hoe je rekening houdt met de juridische, maatschappelijke en ethische aspecten bij het gebruik van artificiële intelligentie en data-gedreven oplossingen? Dan vind je de antwoorden bij het Kenniscentrum Data & Maatschappij. Het Kenniscentrum brengt kennis, tools en ervaringen rond dit thema samen op maat van de industrie, het beleid, het middenveld en het brede publiek.

TETRA- en COOCK-projecten

Welke recente ontwikkelingen op vlak van AI zijn nuttig voor je bedrijf? Welke specifieke AI kennis ontwikkelen Vlaamse onderzoeks- en sectororganisaties? Door deelname aan COOCK en TETRA-projecten zit je als onderneming op de eerste rij om hier kennis van te nemen en mee te experimenteren met  AI.

Blikopener hogescholen

Heb je een concreet probleem waarvoor je toepasbare kennis rond AI zoekt? Dan is het interessant om je tot Blikopener te wenden. In dit project verzamelen en verspreiden tien Vlaamse hogescholen hun praktijkgericht onderzoek naar bedrijven, non-profit organisaties, gemeenten, steden, OCMW’s en onderwijsinstellingen. Bij Blikopener vind je eerstelijnsadvies en partijen die oplossingen ontwikkelen.

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: