Zitdag | Merken, modellen en octrooien

Maak kennis met de verschillende vormen van intellectueel eigendom en maak een afspraak met onze experten om jouw specifieke vragen in alle confidentialiteit te bespreken.

Dit event is afgelopen

Wil je weten:

  • of je de naam van je product of dienst kan beschermen via een merkregistratie,
  • of je uitvinding octrooieerbaar is,
  • of hoe je de vormgeving van je product kan beschermen als model
  • of gewoon algemeen wil te weten komen of je je onderneming, product of dienst kan beschermen via intellectuele eigendomsrechten,

dan is deze zitdag het ideale moment!

Maak op 7 juni een afspraak met één van de experten om gedurende 45 minuten je vragen hieromtrent in alle confidentialiteit te bespreken.

Lukt 7 juni niet? Wij zijn van 4 tot 22 juni doorlopend aanwezig in Hangar K. Lees hier meer over onze FAQ-bar en maak meteen een afspraak met een VLAIO bedrijfsadviseur!

Experten

Volgende experten zijn die dag beschikbaar:

  • Nico Deconinck van FOD Economie, Dienst intellectuele eigendom: als octrooionderzoeker voor de federale overheid staat hij met beide voeten in de praktijk en is hij expert op vlak van bescherming van technische ontwikkeling door middel van octrooien.
  • Bruno Vanderschoot van het Benelux-Bureau voor de intellectuele eigendom: vanuit zijn ervaring als merkendeskundige, is hij de geknipte persoon om samen met jou te kijken of je naam of logo als merknaam beschermd kan worden. Hij kan je ook informeren over het beschermen van vormgeving via het modelrecht.
  • Liesbet Depestel van VLAIO: gaat na hoe je de producten en diensten van je onderneming (beter) kan beschermen via intellectuele eigendomsrechten en welke maatregelen je hiervoor best treft.
  • Matthias Marescaux van VLAIO: heeft expertise in het plannen van innovatieprojecten en kent het subsidielandschap van de overheid. De adviseur bekijkt samen met jou of het project/de innovatie voor ondersteuning in aanmerking komt.

Praktisch

Deelname is gratis, maar reservatie is verplicht. Geef alvast een korte beschrijving van je vraag, dan matchen we je met de juiste expert en contacteren wij je om een passend tijdstip vast te leggen.

Organisator
Agentschap Innoveren & Ondernemen
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Hangar K Nelson Mandelaplein 2A 8500 Kortrijk