Wijzigingen aan Overbruggingsrecht voor zelfstandigen (coronavirus)

De zelfstandigen in de horeca, die toestemming krijgen om op 8 mei hun activiteiten gedeeltelijk te hervatten met de heropening van de terrassen, zullen voor de maand mei recht hebben op het Dubbel corona-overbruggingsrecht. Dit dubbele bedrag kan worden gecombineerd met take-away- en click & collect. Zie persbericht van de minister van 21 april 2021.
Gewijzigd op
Het RSVZ verduidelijkte op de website de specifieke situaties die gelden in de periode van 27 maart tot en met 25 april 2021. Je vindt deze informatie ook terug in deze maatregel in de rubrieken Dubbel corona-overbruggingsrecht en Crisis-overbruggingsrecht quarantaine/zorg.
Gewijzigd op
1. De Wet die de verlenging van het dubbel overbruggingsrecht regelt voor februari 2021 werd ondertussen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 25 maart 2021. 2. Zelfstandigen die in de week van 29 maart 2021 hun activiteit moeten onderbreken voor de opvang van hun kind, zullen eveneens van het crisis-overbruggingsrecht gebruik kunnen maken. Dit werd aangekondigd in het persbericht van de minister van 28 maart 2021.
Gewijzigd op
1. De Wet die de verlenging van het dubbel overbruggingsrecht regelt voor februari 2021 werd ondertussen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 25 maart 2021. 2. Door de derde lockdown zullen bepaalde zelfstandigen terug verplicht hun activiteit moeten stopzetten. Wie verplicht moet sluiten voor het publiek kan voor de maanden maart en april aanspraak maken op het 'Dubbel corona-overbruggingsrecht'. Door het verbod op niet-essentiële reizen zullen de reisbureaus ook voor de maand april recht hebben op het dubbele overbruggingsrecht zoals voor de maand maart. Meer informatie in het persbericht van de minister van 24 maart 2021. 3. Zelfstandigen die in de week van 29 maart 2021 hun activiteit moeten onderbreken voor de opvang van hun kind, zullen eveneens van het crisis-overbruggingsrecht gebruik kunnen maken. Dit werd aangekondigd in het persbericht van de minister van 28 maart 2021.
Gewijzigd op
De Wet die de verlenging van het dubbel overbruggingsrecht regelt voor februari 2021 werd ondertussen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 25 maart 2021. Door de derde lockdown zullen bepaalde zelfstandigen terug verplicht hun activiteit moeten stopzetten. Wie verplicht moet sluiten voor het publiek kan voor de maanden maart en april aanspraak maken op het 'Dubbel corona-overbruggingsrecht'. Door het verbod op niet-essentiële reizen zullen de reisbureaus ook voor de maand april recht hebben op het dubbele overbruggingsrecht zoals voor de maand maart. Meer informatie in het persbericht van de minister van 24 maart 2021.
Gewijzigd op