Wijzigingen aan Werkbaarheidscheque

De Vlaamse Regering besliste om het gebruik van de werkbaarheidscheque en de verhoging kmo-portefeuille te verlengen in 2021. In januari 2021 zal het Departement WSE een webinar organiseren waarin de modaliteiten van beide maatregelen in 2021 worden toegelicht. Meer informatie hierover zal verschijnen op de website van het Departement Werk en Sociale Economie en op de website van ESF Vlaanderen
Gewijzigd op
Telewerken is voor veel bedrijven en organisaties de oplossing om werknemers veilig aan de slag te houden tijdens deze coronacrisis. Ook in de toekomst moet telewerken mogelijk blijven. Daarom werd beslist door de Vlaamse Regering om de werkbaarheidscheques nu ook in te zetten voor het uitwerken van een telewerkbeleid.
Gewijzigd op
Deze maatregel werd verlengd en is nu ook toegankelijk voor de socialprofitsector. Nog tot 31 december 2020 kunnen alle ondernemingen die aan de criteria voldoen maximaal 3 keer beroep doen op deze cheques tot een plafond van € 10.000. Het steunpercentage bedraagt 60%. De onderneming moet dus zelf nog 40% cofinanciering voorzien.  Het Departement Werk en Sociale Economie organiseert verschillende infosessies in Gent en Leuven in februari en maart 2020 om deze wijzigingen toe te lichten. 
Gewijzigd op
Deze tijdelijke maatregel werd verlengd tot 31 december 2019, de oorspronkelijke einddatum stond op 6 december 2019.
Gewijzigd op
Deze maatregel is tijdelijk. Gedurende een periode van 3 jaar, van 7 mei 2019 tot en met 31 december 2021, kunnen alle ondernemingen die aan de criteria voldoen maximaal 3 keer beroep doen op deze cheques tot een plafond van € 10.000. Het steunpercentage bedraagt 60%. De onderneming moet dus zelf nog 40% cofinanciering voorzien. Eenmanszaken kunnen van deze maatregel geen gebruik maken.
Gewijzigd op