Vacature: Expert robotic process automation

Publicatiedatum
VLAIO realiseerde de voorbije jaren een automatisering van diverse administratieve taken met RPA (Robotic Proces Automation). Als expert robotic process automation begeleid je de verdere uitrol van automatiseringstools binnen VLAIO. Iets voor jou? Solliciteer nog tot 1 mei.

Jobomschrijving

VLAIO realiseerde de voorbije jaren een automatisering van diverse administratieve taken met RPA (Robotic Process Automation). We deden dat bijvoorbeeld in het kader van de Corona-premies. Ondertussen legden we de fundamenten voor een structurele dienstverlening rond RPA en andere vormen van automatisering: opportuniteiten detecteren met een netwerk van RPA-champions, een governance uitwerken,…. We realiseerden ook al verschillende vormen van automatisering via bots, hetzij door externe ontwikkeling hetzij door citizen developers. Om onze fundamenten rond RPA-dienstverlening verder uit te bouwen en te professionaliseren zoeken we nu een expert RPA & automatisering. 

Ben je gepassioneerd door digitale tools en heb je een boon voor automatisering? Hou je ervan om zowel zelf de handen uit de mouwen te steken, als breed in een organisatie mensen te stimuleren en diensten te coördineren? Krijg je energie van samenwerken? Dan zou dit wel eens de geknipte job voor jou kunnen zijn. Aarzel niet en solliciteer nu!

Jouw hoofdtaken: 

  • Je stimuleert en begeleidt de verdere uitrol van automatiseringstools binnen VLAIO door te sensibiliseren, opportuniteiten te detecteren en de implementatie van automatisering te ondersteunen. Je doet dit samen met een netwerk van contactpersonen binnen VLAIO. 
  • Je ondersteunt citizen developers, die zelf aan de slag gaan om taken te automatiseren, met de nodige technische ondersteuning. Je begeleidt externe opdrachten voor de ontwikkeling van RPA bots en je bent in staat die verder te onderhouden. 
  • Je werkt samen met het RPA Center of excellence voor de Vlaamse Overheid bij Digitaal Vlaanderen.

Waar kom je terecht? 

VLAIO is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. Wij stimuleren ondernemerschap, ondersteunen innovatie en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Wij, dat zijn 450 enthousiaste VLAIO-collega’s die zich samen met een netwerk van partners uit de overheid en de bedrijfswereld dagelijks inzetten voor alle ondernemers in Vlaanderen.  

VLAIO is een dynamisch agentschap dat volop de kaart trekt van innovatie, data en digitalisering om de bedrijfsvoering en de klanten maximaal te ondersteunen.
  
Als expert RPA & automatisering opereer je samen met een 50-tal enthousiaste collega’s vanuit de afdeling Data & Interne Innovatie. In deze afdeling zorgen we o.a. voor een betrouwbare digitale werkomgeving voor de medewerkers van VLAIO (digitale werkplek, informatiebeheer, CRM, dossierbehandeling,…). We bouwen en beheren het dataplatform en data-toepassingen als basis voor de datagedreven werking van het agentschap. Verder leveren we de digitale ondersteuning voor nieuwe diensten, subsidies of nieuwe processen van VLAIO met maximale inzet  op het gebruik van data. Tot slot vormen we de drijvende kracht achter het innoverend vermogen van alle VLAIO-medewerkers. Binnen de afdeling maak je samen met een 15-tal collega’s deel uit van het Competentiecentrum Applicaties, waarin we applicaties op maat voor belangrijke processen van VLAIO ontwikkelen.

Wie ben jij?

Je bent een constructief ingestelde teamspeler en beschikt over minstens: 

  • 3 jaar relevante ervaring met ontwikkeling en implementatie van ICT-toepassingen
  • Praktische ervaring met het detecteren van business behoeften en de vertaling naar  automatiseringsoplossingen
  • Een masterdiploma of gelijkwaardig door aantoonbare ervaring 

Je hebt een streepje voor in de selectie als je: 

  • Kennis hebt van RPA-tools (UIPath, Power Automate,…)
  • Ervaring hebt in projectmanagement

Collega's omschrijven je als gedreven en enthousiast, een teamspeler en steeds bereid een extra inspanning te doen om nieuwe technologieën te verkennen. 
Verder spreek en schrijf je goed Nederlands. 

Wat zal je doen? 

  • Automatisering bij VLAIO stimuleren

Je stimuleert de verdere uitrol van automatiseringstools binnen VLAIO, in samenwerking met een netwerk van RPA-champions. Je sensibiliseert VLAIO-medewerkers, onder meer door communicatie van inspirerende cases en handvaten voor het detecteren van opportuniteiten. Je detecteert opportuniteiten en werkt een roadmap uit. Je stelt een optimale aanpak voor de realisatie voor: externe ontwikkeling, citizen development, automatisering in bestaande applicaties,…

  • Externe ontwikkelingen begeleiden

Je begeleidt VLAIO-medewerkers bij het extern aanbesteden van RPA-ontwikkelingen. Je zorgt voor de technische ondersteuning tijdens de ontwikkeling en voor het verder onderhoud van bots. 
Je werkt samen met de ontwikkelaars van digitale applicaties op maat van VLAIO, met het oog op soepele integratie van de RPA-tools of verdere automatisering in die applicaties (CRM, dossierbehandeling, rapportering,…).

  • Citizen developers ondersteunen

Je biedt technische ondersteuning aan citizen developers binnen VLAIO bij de ontwikkeling en het onderhoud van bots. 

  • Governance en kennisdeling organiseren

Je werkt het governance kader verder uit (toegangsbeheer en risicobeheersing, documentatie,….). Je organiseert kennisdeling rond automatisering en de implementatie van RPA bots, onder meer in de community van projectleiders en citizen developers. Je organiseert en/of geeft opleidingen. Je analyseert de resultaten en effecten van automatisering van bedrijfsprocessen en maakt die zichtbaar. Je werkt samen met het RPA Center of excellence voor de Vlaamse Overheid bij Digitaal Vlaanderen. Je bouwt contacten uit met externe partners en leveranciers voor automatiseringsprojecten.

 

Interesse? 

Wil je solliciteren voor deze functie?  Mail je CV en motivatiebrief ten laatste op 1 mei naar selectiesvlaanderenconnect@vlaanderen.be

Meer info over de functie-inhoud?

Contacteer Filip Van Isacker
Teamleider Competentiecentrum Applicaties
Filip.vanisacker@vlaio.be
0485/199 459

 

Werken voor Vlaanderen connect 

Boeiende en uitdagende IT-functies én de mogelijkheid om mee je schouders te zetten onder het verder uitbouwen van een digitale en slagkrachtige Vlaamse overheid. Dat is werken voor Vlaanderen connect. Elke dag zetten onze medewerkers zich mee in om de Vlaamse overheid verder te digitaliseren opdat deze nog beter ten dienste kan staan van burgers, ondernemers en organisaties. 

Bij Vlaanderen connect word je voor onbepaalde duur ter beschikking gesteld aan één van de entiteiten van de Vlaamse overheid en lokale besturen, waar je ondersteuning biedt bij het realiseren van een datagedreven overheid. 

Je werkt voor Vlaanderen connect, met een contract voor onbepaalde duur. Voor deze functie word je voor minstens enkele jaren ter beschikking gesteld aan de afdeling Data & interne innovatie van VLAIO. 
 
Vlaanderen connect is een jonge en dynamische werkgever die gemotiveerde medewerkers zoekt.   
Vlaanderen connect zoekt profielen die: 

  • ICT-competenties hebben van een hoog niveau; 
  • flexibel zijn; 
  • op termijn willen doorstromen naar andere entiteiten of lokale besturen; 
  • hun carrière willen uitbouwen binnen de Vlaamse overheid en hun expertise gebruiken in de verschillende entiteiten; 
  • het maatschappelijk belang een belangrijke motivatie vinden; 

Aanbod 

Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:  

  • een mobiliteitsbudget 
  • maaltijdcheques van 7 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)  
  • een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)  
  • een groepsverzekering  
  • mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.  

Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12). Verder zijn er flexibele werkuren en kan je thuiswerken. 

Ten slotte geniet je bij Vlaanderen connect nog van verschillende andere voordelen: je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn. Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers. Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen. 

Bij VLAIO kom je terecht in een groeiend team, met mogelijkheden om zelf initiatieven te nemen voor de digitale transformatie van het agentschap. VLAIO is een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie en die een permanente verbetering van de dienstverlening nastreeft.  

Je werkt via een systeem van glijdende werktijden en hebt gelegenheid om te telewerken, zowel van thuis uit als vanuit elk van de 5 Vlaamse Administratieve Centra in de provinciehoofdsteden, die allen op wandelafstand van een station gelegen zijn.  
De hoofdplaats waar je werkt ligt op vijf minuten wandelafstand van het station Brussel-Noord. Daarnaast heeft jouw nieuwe werkplek een prima bedrijfsrestaurant, een koffiebar en een fitnessruimte. 
Je krijgt ook ruime mogelijkheden wat vorming en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft. 

Plaats van tewerkstelling 

Je werkt in Brussel, op wandelafstand van het station Brussel Noord. 

Procedure 

Jouw ingezonden CV en motivatie worden beoordeeld door de vacatureverantwoordelijke(n) bij het lid waarvoor we deze vacature invullen. De kandidaten die weerhouden worden op basis van de cv-screening worden uitgenodigd voor een jurygesprek. Na het jurygesprek volgt eventueel nog een assessment dat afgenomen wordt door onze externe partner Ascento. Als laatste stap van de selectieprocedure wordt de aanwerving van de kandidaat die als beste uit de procedure naar voor komt, voorgelegd aan onze Raad van Bestuur. Deze dient steeds elke aanwerving bij Vlaanderen connect goed te keuren.  

Gezien deze laatste stap ook integraal deel uitmaakt van de selectieprocedureprocedure kunnen de resultaten van het assessment (indien van toepassing) ook voorgelegd worden aan de leden van de Raad van Bestuur.  

 

Zag je onze andere vacatures al? 

We hebben verschillende openstaande vacatures. Alle openstaande vacatures vind je op vlaio.be/vacatures.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Die vermelden we steeds in de VLAIO nieuwsbrieven. Je kan je hier abonneren.

 

Delen: