Podcast duurzaam ondernemen: aflevering 3

Publicatiedatum

Het Enterprise Europe Network Vlaanderen lanceert een podcast over duurzaam ondernemen. In de eerste aflevering gaat duurzaamheidsadviseur Maaike Van Overmeire in gesprek met twee experts over ondernemen met positieve impact. Aflevering twee focust op rapporteren over duurzaamheid. Aflevering drie op communiceren over duurzaamheid. 

Aflevering 1

Ontdek in de eerste aflevering hoe Patrick Desrumaux en Sebastiaan De Block duurzaamheid integreren in hun bedrijfsmodel en welke impact dit heeft op hun succes. Benieuwd hoe jij kan inzetten op duurzaam ondernemen? Volg deze podcast. 

Aflevering 2

Ben je geïnteresseerd in vrijwillige duurzaamheidsrapportage? Dan mag je onze tweede aflevering niet missen! Leer van An Saveyn, duurzaamheidsexpert bij de Hogeschool Gent, en Yves Peiffer, bedrijfsleider van Elep en trotse SDG Ambassador.

We gaan dieper in op hoe je je eigen duurzaamheidsverslag kunt opstellen en waarom het steeds belangrijker wordt. Krijg ook een antwoord op vragen zoals: wat is de link met CSRD en heeft dit impact op kmo’s? Hoe kan een kmo zijn due diligence uitvoeren? En we ontdekken wat de drijfveren van Yves waren om te beginnen met rapporteren.

Aflevering 3

Hoe communiceer je effectief over jouw inspanningen op vlak van duurzaamheid? Hoe communiceer je zonder groot budget? Wat zijn de valkuilen van greenwashing? Hoe betrek je stakeholders bij de duurzame transitie? En hoe meet je de impact van jouw communicatie? 

In aflevering 3 gaat Maaike in gesprek met Michael Boschmans (Quest Impact Design Studio) en Pieter Jelle De Brue (Statik). 

 

Wat is het Enterprise Europe Network? 

Het Enterprise Europe Network is een initiatief van de Europese Commissie dat Europese kmo’s ondersteunt en adviseert. De netwerkpartners zijn stevig verankerd in de Europese regio's. Ze zijn uitstekend geplaatst voor het verlenen van informatie over Europese regelgeving en financiering, voor het faciliteren van bedrijvencontacten en het helpen opstarten van transnationale innovatieve projecten. Voor België is Enterprise Europe Network vertegenwoordigd in Vlaanderen door VLAIO en FIT.

 
 

Ontdek ook de VLAIO podcast

VLAIO heeft ook een podcast met boeiende gesprekken over actuele thema's, relevante topics en te volgen trends.

Luister nu op Soundcloud

 

Delen: