Nieuwe oproep City of Things voor lokale besturen

Publicatiedatum
De 4e oproep City of Things staat nu open. De oproep is gericht naar steden en gemeenten. Lokale besturen worden aangemoedigd om maatschappelijke uitdagingen op een slimme manier aan te pakken en daarbij samen te werken met ondernemingen. Denk aan data-gestuurde winkelgebieden, een slim distributieplatform voor lokale handelaars, of dorpskernversterking door slimme mobiliteit.

Focus op smart economy

Om tegemoet te komen aan de economische gevolgen van de coronapandemie, richt de 4e oproep zich in de eerste plaats tot projecten rond Smart Economy. Als het budget het toelaat, kunnen ook projecten goedgekeurd worden die zich tot de andere 5 smart city domeinen richten. Die domeinen zijn Government, Living, People, Mobility en Environment. 

Verder bouwen op bestaande projecten

De ingediende projecten moeten verder bouwen op eerder onderzoek. Slimme toepassingen waarvoor de basis al gelegd werd, moeten nu zoveel mogelijk in de markt gezet worden. De focus van deze oproep ligt dus op het opschalen en implementeren van reeds onderzochte en geteste concepten. Er kan verder gebouwd worden op de projecten uit de drie vorige City of Things oproepen of de projecten uit de Praktijkenbank van de VVSG. Ook andere projecten komen in aanmerking, zolang er aangetoond kan worden dat de eerste testfase achter de rug is. 

Deadline

De oproep loopt nog tot 6 december 12u. Het budget voor de oproep is 9 miljoen euro met een maximum van 900.000 EUR per goedgekeurd project. 
 

 

Online infosessie en inspiratiesessies

Op 18 juni organiseren we een online infosessie. Benieuwd naar de details van de oproep? Schrijf je dan zeker in!

Voor lokale besturen, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, andere overheden en intercommunales organiseren we op 25 juni ook een inspiratiesessie. Een echte must als je wil deelnemen aan de oproep! Ook daarvoor kan je nu al inschrijven.