Masterclass: Hoe de slaagkans van digitale projecten verhogen?

De maatschappij digitaliseert aan een versneld tempo en we verwachten van onze bedrijven dat ze op deze sneltrein springen om duurzaam te groeien en competitief te blijven. Maar in de praktijk lijkt het niet evident om van digitale projecten een succes te maken. Digitalisering omvat immers meer dan de keuze voor een technologie. De vraag is dan ook: hoe kunnen VLAIO's partnerorganisaties ondernemingen bijstaan om hun digitale ambities te realiseren?

UPDATE: Beide sessies zijn volzet. Je kan wel nog je interesse laten blijken via het inschrijfformulier. We nodigen je dan uit voor eventuele vervolginitiatieven.

Boekcover "Van ambitie tot adoptie"

Dit event is afgelopen

VLAIO organiseert samen met Carine Lucas (Agoria) en Peter Verhasselt (Sirris), auteurs van het boek 'Van ambitie tot adoptie. Digitaal transformeren met impact', een masterclass over de wijze waarop we de slaagkans van digitale projecten aanzienlijk kunnen verhogen. 

Waar moeten bedrijven op letten als ze op een slimme manier digitaal willen transformeren? Hoe kunnen bedrijfsadviseurs of bedrijfscoaches uit het VLAIO Netwerk hen daarin op een duidelijke en éénduidige manier begeleiden? Welke concrete hulpmiddelen zijn hiervoor beschikbaar? Kunnen we misschien een gemeenschappelijke taal of een gedeeld kader rond digitale transformatie hanteren in gesprekken met ondernemers? 

Carine Lucas (Agoria) en Peter Verhasselt (Sirris)
Carine Lucas (Agoria) en Peter Verhasselt (Sirris)

Bij het beantwoorden van al deze vragen leggen we de klemtoon op verschillende aspecten zoals het belang van een gedoseerde en gefaseerde digitale ambitie, een heldere communicatie en de impact op de organisatie, eerder dan sterk in te gaan op de technologische uitdagingen. De masterclass wordt doorspekt met praktische tips, concrete hulpmiddelen en sprekende voorbeelden.

Doelpubliek

Deze sessies staat open voor alle partners uit het VLAIO Netwerk. De inhoud van de masterclass is specifiek gericht naar: 

  • medewerkers die rechtstreeks in contact komen met bedrijven met vragen inzake digitalisering
  • medewerkers die ondernemers sensibiliseren rond digitale transformatie
  • coaches die bedrijven begeleiden in hun digitaliseringsplannen. 

Deze masterclass is dus NIET geschikt voor bedrijven zelf. Voor hen worden door de auteurs aparte sessies ingericht.  

Praktisch

  • UPDATE: De gesplande sessies van 16 en 18 april zijn volzet. Je kan via het inschrijfformulier enkel nog je interesse laten blijken voor eventuele vervolginitiatieven. 
  • Je kan deelnemen op dinsdag 16 april of donderdag 18 april, telkens van 9.30 uur tot 12.00 uur, met aansluitende lunch
  • De masterclass vindt plaats in het Husa President Park Hotel, Koning Albert II-laan 44, in 1000 Brussel. Deze locatie ligt op wandelafstand van het treinstation Brussel-Noord.
  • Deelnemers krijgen een lunch en een gratis exemplaar van het boek 'Van ambitie tot adoptie. Digitaal transformeren met impact' aangeboden.
  • Let op: de plaatsen voor deze masterclass zijn beperkt.
  • Deelnemen is gratis maar inschrijven is verplicht, via dit formulier. Enkele dagen voor je sessie van keuze krijg je een herinnering van je inschrijving.
  • VLAIO engageert zich om zo veel mogelijk medewerkers van onze partnerorganisaties te laten deelnemen aan deze boeiende sessie. Omgekeerd verwachten we dat wie inschrijft, ook werkelijk deelneemt.
  • Deelnemers kunnen enkele weken na de masterclass nog deelnemen aan een verdiepende sessie. Daarover later meer.

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Husa President Park Hotel Koning Albert II-laan 44 1000 Brussel