Women in Tech

Vrouwelijke ondernemers hebben geen nood aan vrijblijvende programma's of trainingen - ze willen gezien worden. Daarvoor hebben ze natuurlijk de juiste tools nodig. Enkel zo kunnen ze floreren in een wereld waar ze nog steeds in de minderheid zijn en waar ze vooral elkaar nodig hebben! Daarom ondersteunt Start it @KBC vrouwen met ambities door meer aan te bieden dan alleen gratis webinars door en voor female founders: zo werd The Thrive Project geboren! Via individuele begeleiding halen we barrières weg die de oprichting, groei en schaalvergroting van hun bedrijf vandaag nog in de weg staan.

Voor wie?

Women in Tech richt zich op startende, groeiende of leidinggevende vrouwen in tech binnen de bedrijfswereld en de academische sector. Dat betekent dat we zowel innovatieve ondernemers als onderzoekers verwelkomen. Je hoeft dus geen deel uit te maken van het Start it @KBC acceleratorprogramma of van Netwerk Ondernemen. Waar je wel aan moet voldoen om in aanmerking te komen? 

Dit zijn de selectiecriteria:

  • je bent een vrouwelijke (co-)founder, bezit aandelen van een bedrijf of je bent een onderzoeker 
  • je bent betrokken bij een innovatief groeibedrijf met ambities 
  • je maatschappelijke zetel bevindt zich in Vlaanderen
  • je voldoet aan één van deze twee voorwaarden
    • Je bent klaar om de volgende volgende stap te nemen in jouw leadership journey als female founder
    • Je hebt meer dan € 100.000 omzet per jaar OF je hebt meer dan € 100.000 kapitaal opgehaald (subsidies, winwinlening, krediet, risicokapitaal, business angels, ...) Ook als je nog geen € 100.000 omzet of kapitaal hebt, kun je je alsnog aanmelden voor het programma. Het selectiecomité zal alle dossiers apart bekijken en evalueren. 

Wat kan je verwachten?

Het is ons doel om jou aan het einde van het programma volledig empowered te doen voelen. Zodat je in staat bent jezelf te omarmen in al jouw kracht, mét een nieuwe skillset om je business te laten groeien. Dat doen we aan de hand van individuele begeleiding. Doorheen het jaar kun je je verder registreren voor onze Women in Tech | The Thrive Project webinars, die je tal van aanvullende inzichten aanreiken.

Hoe pakken we dit aan?

Op basis van persoonlijke begeleiding accelereren we jou als onderneemster. Concreet faciliteert Women in Tech een individuele coaching relatie met rolmodellen, experts en mentoren. Zij helpen je op weg om je onderneming te laten groeien. Tijdens deze begeleiding wordt er specifiek gefocust op ‘balanced leadership’. Zodat je een succesvolle carrière kunt uitbouwen volgens je eigen, authentieke (voor)waarden. Dit gaat met andere woorden niet om een groepstraject, wel krijg je een traject op maat met een tijdslijn. Daarnaast zorgt Start it @KBC ervoor dat de deelnemers elkaar beter leren kennen om zo ook best practices uit te wisselen, kennisdeling te versnellen enzovoort.