VLAIO startersgids

Jaarlijks zetten heel wat mensen de stap naar ondernemerschap in Vlaanderen. Om jou de nodige ondersteuning te bieden bracht VLAIO in samenwerking met zijn partners de ‘Startersgids: Altijd Onderweg, jouw gids naar succes als ondernemer’ uit. Dit is een praktische tool met allerlei tips & tricks die starters wegwijs maakt doorheen alle informatie en hen ook nieuwe inzichten levert.

Voor wie?

Startende ondernemers die hun droom willen omzetten naar een succesvolle onderneming.

Wat kan je verwachten?

De startersgids bestaat uit een online toepassing en een papieren reisgids. Met deze toolkit reis je doorheen de bruisende wereld van het ondernemerschap. Wijk per wijk kan je verschillende oefeningen, tips, checklists, templates, alsook een flinke dosis inspiratie terugvinden. Het doel van deze gids is om je te helpen je eerste stappen in de ondernemerswereld te zetten. De wijken en bijhorende onderwerpen zijn telkens opgesteld door ondernemersexperts, die uiteraard niets liever willen dan dat jij je ondernemingsdromen waarmaakt.

Hoe pakken we dit aan?

De gids is een leidraad naar ondernemerschap, en neemt je hierbij mee op een trip doorheen de stad. In 7 stadswijken, van het ideeënplein tot het financieel district, licht de gids onderwerpen toe waar de meeste starters vragen over hebben. In elke wijk ontdek je geleidelijk aan een schat aan informatie die je helpt richting succes. De startersgids wijst je de weg naar antwoorden op veelvoorkomende vragen zoals:

  • Is mijn idee haalbaar?
  • Hoe vertaal ik mijn idee naar een ondernemingsplan?
  • Welke ondernemingsvorm past er bij mij?
  • Hoe behoud ik een gezonde work/life balance?
  • Welke subsidie- en financieringsmogelijkheden zijn er voor mij?

Via de online toepassing kan je een eigen ‘stadsroute’ uitstippelen langs de door jouw gekozen topics. Wie een profiel aanmaakt, kan ook zijn/haar persoonlijke voortgang eenvoudig en overzichtelijk bijhouden.

Kortom veel om te ontdekken. En nu is het aan jou… Ga op ontdekking in de verschillende wijken die van jou een sterkere ondernemer maken. Veel ondernemingsplezier op deze avontuurlijke reis!

Partner
VLAIO