Start Me Up – Ondernemen als een pro

Je eigen zaak opstarten mét kennis van zaken? Start Me Up stoomt je klaar richting een geslaagde lancering van jouw onderneming! Deze opleiding is een unieke combinatie van kennis opdoen over alle aspecten van ondernemerschap – van boekhouden tot marketing – en concreet werken aan je eigen businessplan. Je kiest tijdstip, plaats én tempo! Start Me Up is de eigentijdse opvolger van de opleiding bedrijfsbeheer.

Voor wie?

Iedereen die een ondernemersidee heeft of van plan is om op korte termijn een zelfstandige zaak op te starten of van bijberoep naar hoofdberoep te gaan. Ook prille starters zijn welkom.

Wat kan je verwachten?

Wil je 100% voorbereid zijn en alle aspecten van ondernemerschap onder de knie hebben? Tijdens de opleiding Start Me Up krijg je als ondernemer een vliegende start. Terwijl jij alle onmisbare skills en kennis bijschaaft, stel je jouw eigen ondernemersplan op. Doorzettingsvermogen, enthousiasme en schitterende plannen zijn vaak niet voldoende om succesvol te zijn. Een goede voorbereiding is een belangrijke stap.

In dit traject zorgt de combinatie van persoonlijke coaching en het delen van kennis, vaardigheden en inzichten in groep of online ervoor dat je uitgedaagd en gesteund wordt om goed voorbereid aan de slag te gaan. Competente experten brengen je onmiskenbare skills bij, terwijl een ondernemerscoach jou begeleidt en fungeert als een inspirerend klankbord bij de opstart van jouw eigen zaak. 

Hoe pakken we dit aan?

Het volledige programma doorloop je in ongeveer 3 maanden en omvat volgende onderdelen:

Via een persoonlijk intakegesprek met een ondernemerscoach stippel je het ideale traject uit, ter voorbereiding van je opstart. Je kan al even stilstaan bij jouw ondernemersidee én de uitwerking ervan. Samen bepaal je de richting die je wil uitgaan.

Daarna start je met de opleiding zelf. De verwerking van de leerstof gebeurt ofwel volledig online ofwel klassikaal op één van de campussen van Syntra én steeds met de nodige ondersteuning van de ondernemerscoaches. Tijdens Start Me Up komen alle aspecten van ondernemerschap aan bod. Er komen 4 grote blokken van telkens 3 thema’s aan bod:

  • Opstartformaliteiten, wetgeving, verzekeringen & futureproof ondernemen
  • Personal branding, digitale marketing & marketingplan
  • Basis boekhouden, commerciële administratie & financieel plan
  • Verkooptechnieken, pitchen & netwerken

Tijdens de opleiding plan je jouw persoonlijke adviesgesprekken in en werk je aan je eigen ondernemingsplan. De opleiding wordt afgesloten met een pitch waar experten jouw ondernemersplan via het Startkompas onder de loep nemen en jou een duidelijk haalbaarheidsadvies bezorgen. 

Kostprijs
€ 400
Partner
Syntra