Wijzigingen aan Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht (coronavirus)

Vanaf 1 juli 2021 werd de maximumuitkering verhoogd tot € 2.785,07 per maand.
Gewijzigd op
Het kernkabinet van de Federale Regering heeft beslist een reeks lopende steunmaatregelen met één kwartaal te verlengen, van 30 juni tot en met 30 september. Ook de 'Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht' voor alle sectoren wordt verlengd. Op deze RVA-uitkering is een verlaagde bedrijfsvoorheffing van 15% van toepassing. Deze verlaagde bedrijfsvoorheffing wordt ook verlengd tot 30 september 2021. Zie persbericht Verlenging economische steunmaatregelen tot 30 september 2021.
Gewijzigd op
Door de nieuwe verstrengde maatregelen wat betreft jeugdactiviteiten en de sluiting van de scholen in de week van 29 maart tot 3 april 2021 werd er door de minister van werk beslist om de steun ook mogelijk te maken voor deze getroffen werknemers. Zie nieuwsbericht op de website van de RVA Tijdelijke werkloosheid overmacht corona voor de opvang van een kind omwille van de volledige of gedeeltelijke annulatie van een paasvakantiekamp of omdat het kind niet naar de kleuterschool of het kinderdagverblijf gaat.
Gewijzigd op
Het kernkabinet heeft op 12 februari 2021 beslist om o.m. volgende maatregelen uit te voeren: 1. De Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht voor alle sectoren wordt verlengd tot eind juni. 2. De verlaging van de bedrijfsvoorheffing voor tijdelijke werkloosheid wordt eveneens verlengd. 3. De Tijdelijke werkloosheid voor de opvang van een kind in quarantaine wordt eveneens verlengd. 4. Daarnaast wordt het bestaande stelsel van tijdelijke werkloosheid dat momenteel per dag kan worden toegepast, in de sectoren van de dienstencheques en het schooltransport versoepeld tot halve dagen. 5. Werknemers met een laag loon, die langdurig tijdelijk werkloos zijn geweest en die tewerkgesteld zijn in een sector die op 1 maart 2021 nog steeds verplicht gesloten is, zullen een eenmalige premie ontvangen van maximaal € 780 bruto. Het concrete bedrag hangt af van het aantal dagen tijdelijke werkloosheid in de maanden januari, februari en maart 2021. Alle info in het persbericht Federale regering verlengt en breidt steunpakket uit.
Gewijzigd op
Op deze uitkering was van 1 mei tot en met 31 december 2020 een verlaagde bedrijfsvoorheffing van 15% verschuldigd. Deze verlaagde bedrijfsvoorheffing wordt ook toegekend voor de tijdelijke werkloosheidsuitkeringen die worden betaald of toegekend vanaf 1 januari 2021 tot en met 31 maart 2021.   
Gewijzigd op