Wijzigingen aan Premies op gemeentelijk en stedelijk niveau

1. Stad Aalst ondersteunt starters die minder dan 2 jaar voltijds actief zijn via het starterscontract: zij kunnen een premie tot € 3.500 krijgen voor kosten gemaakt voor professioneel advies en begeleiding, inschrijvingsgelden voor cursussen en opleidingen en investeringen. De tweede indienperiode loopt nog tot 22 augustus 2021. 2. Het ZorgLab Aalst biedt begeleiding aan innovatieve zorgondernemers in Oost-Vlaanderen bij het zoeken naar oplossingen voor uitdagingen in de (welzijns)zorg. Ben je een (pre)starter met een innovatief idee voor een product of dienst in de (welzijns)zorg en wil je dit graag uittesten, dan kan je nog tot 31 augustus 2021 een aanvraag indienen voor een innovatiebegeleidingstraject ter waarde van € 10.000.
Gewijzigd op
De stad Antwerpen heeft verschillende steunmogelijkheden om de lokale ondernemer te ondersteunen: 1. Via het 'Stedelijk filmfonds' tracht de stad o.m. de productie van audiovisuele werken te stimuleren en op termijn de audiovisuele sector in Antwerpen te versterken. Indienen kan tot 28 mei 2021. 2. Via de 'Call: innovatieve ontwikkelingsprojecten kmo's' biedt de stad financiële steun aan ondernemingen die innovatieve projecten willen uitwerken met focus op groei of internationalisering. De projecten die in aanmerking komen, zijn nieuwe oplossingen die passen in de digitale, circulaire, creatieve en/of gezondheidseconomie van de stad. Indienen kan tot en met 24 mei3. Via de toelage ‘Open marktplaats’ wil de stad matchmaking events ondersteunen rond kapitaal, talent en business netwerking, die plaatsvinden in arrondissement Antwerpen. Deze toelage kan aangevraagd worden door bedrijven of organisaties die matchmakingevents organiseren die Antwerpse ondernemers helpen groeien. Indienen kan tot uitputting van het jaarlijkse totaalbudget.
Gewijzigd op
Stad Aalst ondersteunt starters die minder dan 2 jaar voltijds actief zijn via het starterscontract: zij kunnen een premie tot € 3.500 krijgen voor kosten gemaakt voor professioneel advies en begeleiding, inschrijvingsgelden voor cursussen en opleidingen en investeringen. De eerste indienperiode loopt nog tot 17 januari 2021. Zie Een aantrekkelijk startersklimaat dankzij starterscontracten.
Gewijzigd op
De lijst met premies werd geupdate. Zo kan je in Lanaken via de ondernemersportefeuille een subsidie aanvragen voor opleidingen, bijscholingen of het  inschakelen van een expert. Wie een nieuwe of bestaande horecazaak, wil renoveren of investeren in zijn zaak kan een horecapremie aanvragen.
Gewijzigd op
De lijst met premies werd geupdate. Zo kan je in Houthalen-Centrum nog tot eind november 2020 een subsidie aanvragen voor de herinrichting van panden, gevelrenovatie en samenvoeging van panden in bepaalde straten: www.houthalen-helchteren.be/subsidie-kernversterkende-maatregelen. In Kortrijk kan je een aantrekkingspremie vragen bij vestiging in een handelskerngebied (tussenkomst in de jaarlijkse huurprijs): www.kortrijk.be/onderneeminkortrijk/aantrekkingspremie. Informatie over premies in andere gemeenten, verstrekt in het kader van de VLAIO-oproep 'Premiestelsels kernwinkelgebied 2017' kan je raadplegen onderaan deze pagina: www.detailhandelvlaanderen.be/steunmaatregelen/drie-miljoen-euro-voor-de-versterking-van-kernwinkelgebieden.
Gewijzigd op