Wijzigingen aan Premies op gemeentelijk en stedelijk niveau

De lijst met premies werd geupdate. Zo kan je in Lanaken via de ondernemersportefeuille een subsidie aanvragen voor opleidingen, bijscholingen of het  inschakelen van een expert. Wie een nieuwe of bestaande horecazaak, wil renoveren of investeren in zijn zaak kan een horecapremie aanvragen.
Gewijzigd op
De lijst met premies werd geupdate. Zo kan je in Houthalen-Centrum nog tot eind november 2020 een subsidie aanvragen voor de herinrichting van panden, gevelrenovatie en samenvoeging van panden in bepaalde straten: www.houthalen-helchteren.be/subsidie-kernversterkende-maatregelen. In Kortrijk kan je een aantrekkingspremie vragen bij vestiging in een handelskerngebied (tussenkomst in de jaarlijkse huurprijs): www.kortrijk.be/onderneeminkortrijk/aantrekkingspremie. Informatie over premies in andere gemeenten, verstrekt in het kader van de VLAIO-oproep 'Premiestelsels kernwinkelgebied 2017' kan je raadplegen onderaan deze pagina: www.detailhandelvlaanderen.be/steunmaatregelen/drie-miljoen-euro-voor-de-versterking-van-kernwinkelgebieden.
Gewijzigd op
In Gent start begin 2020 de lage-emissiezone (LEZ). Om ondersteuning te bieden aan zelfstandigen en ondernemers werd vanaf 1 juli 2019 een extra subsidie ingevoerd voor marktkramers die een LEZ-conform marktvoertuig willen aankopen of een bestaande wagen willen ombouwen. Ook andere subsidies gericht naar ondernemers en zelfstandigen worden uitgebreid vanaf 1 oktober 2019: subsidie voor het plaatsen van een publieke laadpaal; subsidie voor de aankoop van een elektrische taxi en elektrische (brom)fiets, enz. Meer info op stad.gent/natuur-milieu/lage-emissiezone-2020/subsidies-en-premies-milieuvriendelijke-mobiliteit.
Gewijzigd op
De weblinken bij een aantal premies werden geactualiseerd.
Gewijzigd op
De weblinken bij een aantal premies werden geactualiseerd.
Gewijzigd op