Binnenkort configureer je je glaswerk digitaal bij Glas Vandoren

Een nieuwe douchewand of spiegel op maat nodig? Eerst de auto in, dan een halfuur rijden, wachten tot een medewerker beschikbaar is, een offerte laten opstellen… Dit vond Glas Vandoren te tijdrovend en te omslachtig. Ze lanceren weldra een online configurator waarmee je zelf je glasconstructie kan vormen en bestellen.
© Glas Vandoren

Interieurbeglazing op maat

Glas Vandoren is vlak bij de festivalweide van Rock Werchter gevestigd. De kmo is al 62 jaar gespecialiseerd in het plaatsen van interieurbeglazing op maat, gaande van spiegels tot buitenbeglazing. Oorspronkelijk was het een familiebedrijf, maar ondertussen werd de zaak voor de tweede keer overgelaten. De huidige zaakvoerder Pascal van Zuijlen runt de kmo opnieuw met de sterke waarden van het vroegere familiebedrijf. Lokaal partnerschap staat daarin centraal, in combinatie met innovatie en digitalisering. 

"Maatwerk is onze standaard"
Pascal van Zuijlen
zaakvoerder van Glas Vandoren

Van pen en papier naar digitaal

Pascal nam de zaak drie jaar geleden over en wou onmiddellijk inzetten op de digitalisering van het bedrijf. “Alles werd nog met pen en papier gedaan. Daaraan wou ik een einde maken, want ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Eerst hebben we de IT-infrastructuur vernieuwd. Onze twintigtal medewerkers kregen scholing om met de nieuwe technologie aan de slag te kunnen.”

Maar ze zien het nog grootser: “ons doel is om een configurator te introduceren waarbij klanten zelf hun glastoepassing kunnen creëren. Op basis van een aantal paramaters is deze configurator in staat het glaswerk te vormen. De 3D-configurator moet rekening houden met de verschillende omstandigheden van elk project en moet de kennis van onze medewerkers vertalen. Ook spreken we via deze online tool een publiek aan over het hele land en misschien daarbuiten.”

© Glas Vandoren

Kmo-groeisubsidie voor digitale transformatie

Het ontwikkelen van de online configurator vraagt heel wat artificiële intelligentie, en daarom ook budget. Pascal nam een kijkje op de website van VLAIO: “Ik had al eerder gehoord over de verschillende steunmaatregelen van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO), dus besloot ik uit te zoeken welke subsidie aansloot bij mijn project, en dat bleek de kmo-groeisubsidie te zijn. Dat is een subsidie die wordt uitgekeerd voor strategische heroriënteringen. Onze aanvraag heeft enerzijds betrekking op de configurator zelf. Anderzijds willen we ook iemand aanwerven die de digitale marketing van Glas Vandoren ter harte neemt.”

“We moeten streven naar het niveau van digitale marketing dat Nederland bereikt.”
Pascal van Zuijlen
zaakvoerder van Glas Vandoren

Evolueren naar huidige noden dankzij VLAIO steun

Glas Vandoren wil de digitale en innovatieve achterstand met Nederland wegwerken. Dankzij VLAIO steun is het voor hen mogelijk om te evolueren naar de huidige noden. 

 

De kmo-groeisubsidie, ook iets voor jou? 

Kan je je vinden in het verhaal van Glas Vandoren? 

Neem dan zeker een kijkje op de pagina's over de kmo-groeisubsidie.