Energiecrisis: vraag nu overbruggingslening tot max. € 750.000 aan

Publicatiedatum
Met de uitbreiding van de overbruggingslening wil de Vlaamse Regering bedrijven met acute liquiditeitsnoden door deze moeilijke periode helpen.

Wat is de overbruggingslening?

De overbruggingslening is sinds februari 2022 bij VLAIO beschikbaar voor Vlaamse kmo’s die liquiditeitsnoden hebben naar aanleiding van zowel de coronacrisis (kan niet meer aangevraagd worden) als later de Oekraïnecrisis (wel nog operationeel).

Het gaat om zeer voordelige leningen (1,5% interest) waarmee een kleine onderneming tot € 200.000 kan ontlenen en middelgrote ondernemingen maximaal € 400.000. Voor leningen tot € 50.000 geldt een looptijd van 24 maanden en voor bedragen daarboven is dat 36 maanden. De eerste 12 maanden moeten er geen aflossingen gebeuren. De maatregel werd veelvuldig benut door ondernemers uit alle sectoren en kon op zeer positieve feedback rekenen.  

Vanaf vandaag: uitbreiding tot € 750.000

Deze succesvolle maatregel wordt nu uitgebreid door het maximale ontleenbare bedrag voor kmo’s op te trekken tot € 750.000. Zo wordt tegemoetgekomen aan de sterk gestegen liquiditeitsnoden van onze ondernemers in het kader van de Oekraïne- en energiecrisis. Daarbij verdwijnt het onderscheid tussen kleine en middelgrote ondernemingen, die beiden tot maximaal € 750.000 zullen kunnen ontlenen. Dit op voorwaarde dat voldoende terugbetalingscapaciteit bestaat en dat het ontleende bedrag niet hoger is dan 15% van de gemiddelde jaaromzet van de voorbije drie jaar.

Delen: