Corona hinderpremie: meer dan 100.000 aanvragen

Publicatiedatum
Deze premie werd al 107.283 keer aangevraagd en 81.655 dossiers werden positief beslist. Wij doen ons uiterste best alle aanvragen zo snel mogelijk te behandelen. Ook de uitbetaling van de premie kan afhankelijk van jouw bank wat vertraging oplopen.

*LAATSTE UPDATE: donderdag 16 april 10:00*
persoon aan het wachten

107.283 aanvragen

107.283 ondernemers hebben ondertussen hun aanvraag met succes voltooid. Hiervan werden al 81.655 dossiers positief beslist en uitbetaald. Niet elk dossier is hetzelfde en bij de niet-besliste dossiers moeten enkele zaken manueel nagekeken worden. Wij vragen je dus vriendelijk nog even geduld te hebben.

Eenvoudig zelf in te dienen in minder dan 6 minuten

Het is eenvoudig en snel om je corona hinderpremie zelf aan te vragen via de roze knop 'aanvragen' op vlaio.be/coronahinderpremie. Een ondernemer doet er gemiddeld slechts 6 minuten over en de aanvraag bestaat uit slechts 4 schermen. Hier vind je de te volgen stappen om je aanvraag in te dienen, en een video over hoe je je eenvoudig kan identificeren via de itsme-app.

Check zelf de status van jouw dossier

Je kan zelf de status van je dossier opvolgen door opnieuw aan te melden op www.aanvraagcoronapremie.be. Is de status 'uitbetaling aangevraagd' dan is het dossier nog in behandeling, bij status 'goedgekeurd' is de premie aan jou toegekend. Je krijgt hiervan ook een beslissingsmail. We doen ons uiterste best alle dossiers zo snel mogelijk te verwerken! 

Premie wordt sinds 6 april automatisch aangevuld met € 160 per sluitingsdag

Als een onderneming vanaf 6 april nog steeds gesloten moet blijven, krijgt ze voor elke bijkomende sluitingsdag een sluitingspremie. Als je recht had op de corona hinderpremie, hoef je daarvoor geen nieuwe aanvraag te doen.  

De sluitingspremie van € 160 euro wordt uitbetaald vanaf 19 april voor de periode van 6 t.e.m. 19 april. De daaropvolgende periode wordt betaald vanaf 3 mei. Lees hier meer.

Betaling kan even op zich laten wachten

Afhankelijk van jouw bank kan het enkele dagen tot een week duren voor het bedrag van de premie op jouw rekening verschijnt. Even geduld dus!

De corona hinderpremie is belastingvrij.

Corona compensatiepremie kan je nog niet aanvragen

De Vlaamse Regering heeft beslist dat ook ondernemingen die een groot omzetverlies kennen naar aanleiding van de coronacrisis steun kunnen krijgen. Dat gaat dan om ondernemingen die niet verplicht moeten sluiten, maar (in)direct zware beperkingen ondervinden. Momenteel is het nog niet mogelijk de corona compensatiepremie aan te vragen. Weet het als eerste door je in te schrijven voor onze corona-update voor bedrijven.

 

 

Blijf op de hoogte 

Blijf op de hoogte van ons VLAIO-nieuws over de coronacrisis en de steunmaatregelen voor Vlaamse ondernemers door je in te schrijven op de VLAIO nieuwsbrief. Het nieuws op www.vlaio.be/corona verschijnt ook op onze FacebookTwitter of LinkedIn