Zitdag | Auteursrecht, merken, modellen en octrooien (Gent + online)

Stel al jouw vragen rond intellectuele eigendom vrijblijvend en gratis aan één van onze onafhankelijke experten.

Dit event is afgelopen

Zij bieden een antwoord op vragen als:

  • Hoe kan ik mijn idee vastleggen?
  • Wat wordt door auteursrecht beschermd?
  • Hoe kan ik de naam van mijn product of dienst beschermen?
  • Hoe kan ik de vormgeving van mijn product beschermen?
  • Is mijn uitvinding octrooieerbaar?
  • Wat zijn de kosten voor bescherming?

Onze experten

Nico Deconinck

De Dienst voor Intellectuele Eigendom (DIE) is een onderdeel van de federale overheid en is bevoegd voor het afleveren en beheren van de intellectuele eigendom in België. Naast de verlening van Belgische octrooien, aanvullende beschermingscertificaten en kwekerscertificaten, heeft de DIE ook een belangrijke informatieopdracht. Via de DIE is onder meer een uitgebreide verzameling octrooidocumenten beschikbaar. Nico Deconinck, octrooi-onderzoeker bij de DIE staat met beide voeten in de praktijk. Tijdens dit gesprek, kun je gerichte informatie krijgen over de octrooieerbaarheid van je vinding, het registreren van octrooien, de verschillende procedures, de kostenimplicaties…

Guy Abrams

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast biedt het BOIP de mogelijkheid om het bestaan van ideeën, concepten, ontwerpen, prototypes enz. vast te leggen in een i-DEPOT. Guy Abrams is expert bij het BOIP en heeft een jarenlange ervaring op het vlak van bescherming van merken en modellen. Bij hem kun je terecht met al je vragen omtrent het i-DEPOT, hoe je jouw naam, logo,… het best beschermt en hoe je die kunt registreren.

Judith Bussé

Judith Bussé is adviseur voor de creatieve sectoren bij Flanders DC. Zij informeert dagelijks creatieve mensen rond auteursrecht, overdracht van rechten (licenties), … Zij is dan ook goed beslagen op het vlak van intellectuele eigendom voor deze sector.  

VLAIO bedrijfsadviseurs

VLAIO bedrijfsadviseurs treden frequent op als klankbord bij kmo’s en bekijken samen met jou of je je onderneming beter kan beschermen, of je wel de juiste maatregelen treft en of jouw vraag rond intellectuele eigendom gekoppeld kan worden aan een groei- en innovatietraject. Er kan eveneens nagegaan worden welke subsidiemogelijkheden hiervoor in aanmerking komen.

Praktisch

Afhankelijk van de versoepeling van de coronamaatregelen zal het mogelijk zijn om zowel een online afspraak als een afspraak op locatie in Gent aan te vragen. Een persoonlijk gesprek met één van de experten neemt 45 minuten in beslag. Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Ben je geïnteresseerd in een gesprek met één of meerdere experten? Schrijf je dan in en vermeld:

  • Kort jouw vragen, zo kunnen we ervoor zorgen dat je bij de juiste gesprekspartner terecht komt.
  • Je eventuele voorkeur voor de voor-of namiddag. In de mate van het mogelijke houden wij hier rekening mee. Je krijgt alleszins op voorhand het juiste uur en het vergaderverzoek doorgestuurd.

Een VLAIO-bedrijfsadviseur neemt nog contact met je op om de juiste expert(en) en het exacte tijdstip vast te leggen.

OPGELET: Er kunnen geen afspraken meer ingepland worden met Nico Deconinck en Guy Abrams.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
VLAIO
Initiatief

Dit event is afgelopen