Zitdag | Auteursrecht, merken, modellen en octrooien (Brugge + online)

Stel al jouw vragen rond intellectuele eigendom vrijblijvend en gratis aan één van onze onafhankelijke experten.

Dit event is afgelopen

Zij bieden een antwoord op vragen als:

  • Hoe kan ik mijn idee vastleggen?
  • Wat wordt door auteursrecht beschermd?
  • Hoe kan ik de naam van mijn product of dienst beschermen?
  • Hoe kan ik de vormgeving van mijn product beschermen?
  • Is mijn uitvinding octrooieerbaar?
  • Wat zijn de kosten voor bescherming?

Onze experten

Octrooien

De Dienst voor Intellectuele Eigendom (DIE) is een onderdeel van de federale overheid en is bevoegd voor het afleveren en beheren van de intellectuele eigendom in België. Naast de verlening van Belgische octrooien, aanvullende beschermingscertificaten en kwekerscertificaten, heeft de DIE ook een belangrijke informatieopdracht. Via de DIE is onder meer een uitgebreide verzameling octrooidocumenten beschikbaar. Tijdens een gesprek met een van de adviseurs van de DIE kan je gerichte informatie krijgen over de octrooieerbaarheid van je vinding, het registreren van octrooien, de verschillende procedures, de kostenimplicaties…

Merken, modellen & i-DEPOT

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast biedt het BOIP de mogelijkheid om het bestaan van ideeën, concepten, ontwerpen, prototypes enz. vast te leggen in een i-DEPOT. Bij hen kan je dus terecht met al je vragen omtrent het i-DEPOT, hoe je jouw naam, logo,… het best beschermt en hoe je die kunt registreren.

Auteursrechten

De adviseurs van Flanders DC en VLAIO informeren je rond auteursrecht, overdracht van rechten (licenties) en al je vragen over intellectuele eigendom.

Algemeen bedrijfsadvies

VLAIO is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen, ook voor intellectuele eigendom. Zij treden frequent op als klankbord voor kmo’s en kunnen samen met jou bekijken of je je onderneming beter kan beschermen, of je wel de juiste maatregelen treft en of jouw vraag rond intellectuele eigendom gekoppeld kan worden aan een groei- en innovatietraject. Er kan dan eveneens nagegaan worden welke subsidiemogelijkheden hiervoor in aanmerking komen. 

Praktisch

Zowel een online afspraak als een afspraak op locatie in Brugge is mogelijk. Een persoonlijk gesprek met één van de experten neemt 45 minuten in beslag. Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Ben je geïnteresseerd in een gesprek met één of meerdere experten? Schrijf je dan in en vermeld:

  • Kort jouw vragen, zo kunnen we ervoor zorgen dat je bij de juiste gesprekspartner terecht komt.
  • Je eventuele voorkeur voor de voor- of namiddag. In de mate van het mogelijke houden wij hier rekening mee. Je krijgt alleszins op voorhand het juiste uur en het vergaderverzoek doorgestuurd.

Een VLAIO bedrijfsadviseur neemt nog contact met je op om de juiste expert(en) en het exacte tijdstip vast te leggen.

Opgelet: er zijn geen afspraken meer mogelijk voor vragen m.b.t. merken (volzet)

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
VLAIO

Dit event is afgelopen