Lerend Netwerk Cybersecurity (Gent)

De digitalisering bij bedrijven is top of mind bij vele C-levels, het beveiligen van deze digitale processen is dus minstens even belangrijk. Vandaag zien we echter nog veel bedrijven die hier te weinig op inzetten. Met de nieuwe regelgeving rond cybersecurity NIS2 worden er meer verplichtingen opgelegd rond CS en komt de verantwoordelijkheid ook te liggen bij de board.

Praktisch

Date
Tijdstip
18.00 - 21.00 uur
Locatie

Voka Box Lammersstraat 18 9000 Gent

In dit lerend netwerk rond cybersecurity komen C-levels uit bedrijven met meer dan 100 werknemers samen om in een strikt vertrouwelijke sfeer hun projecten te bespreken met elkaar en met een expert in het thema.

Inhoud

In dit traject focussen we op bedrijven met meer dan 100 werknemers en brengen we een vaste groep mensen samen die in een strikt vertrouwelijke sfeer hun projecten bespreken met elkaar en met een expert in het thema. 

Nood aan een klankbord? 

Dat is de kracht van een lerend netwerk voor C-levels! De inhoud van de sessies wordt bepaald door de groep zelf, op basis van hun uitdagingen en behoeften, en bijgestaan door experts in cybersecurity. De samenstelling van de groepen is steeds multisectorieel en niet-concurrentieel.

Programma

Vrijblijvende eerste sessie 

Een diner met Keynote speaker Steven Vynckier, co-founder en CEO van Spotit. Tijdens deze vrijblijvende sessie leer je andere C-levels kennen die met cybersecurity bezig zijn en wat hen bezighoudt. Nadien kan je beslissen om al dan niet verder te gaan met dit traject. 

Vervolg sessies 

De topics voor de volgende sessies worden bepaald door de groep. We voorzien rond het topic dan de juiste expert en werken op use cases uit de groep in een open en vertrouwelijke sfeer. Je krijgt feedback en advies op jouw maat, zodat je jouw project optimaal kan uitrollen. Tegelijk leer je van de situaties van andere peers. Doordat zij actief zijn in andere sectoren, zie je zaken breder en vind je inspiratie voor oplossingen out of the box.

Cybersecurity voelt voor velen vaak als een kostenpost die niks opbrengt. Tijdens het traject komen enkele bedrijven die gehackt zijn in het verleden hun ervaringen delen om zo aan te tonen wat het kost en miserie oplevert als je geen investeringen in cybersecurity doet.

Data

 • 20/04: Avondsessie
 • 17/05: Ontbijtsessie
 • 22/06: Avondsessie
 • 14/09: Ontbijtsessie
 • 19/10: Avondsessie
 • 23/11: Ontbijtsessie

Topics waar onze doelgroep van wakker ligt:

Specifieke invulling welke topics er worden besproken gebeurt tijdens de eerste sessie met de groep. Op die manier capteren we wat er binnen de groep leeft en waar de interesses liggen.

 • Cybersecurity kent meer dan 3000 oplossingen van specifieke vendors. Hoe zie je door het bos de bomen?
 • Hoe kan je als CIO ervoor zorgen dat de board cybersecurity als oplossing van een probleem ziet, erkent, verantwoordelijkheid neemt en budget vrijmaakt.
 • Hoe kan je jouw security strategie aligneren met de bedrijfsvisie? Hoe maak je security tot enabler van die bedrijfsvisie en strategie.
 • Security en de juiste mensen vinden hiervoor is een grote uitdaging.  Wat doe je best: zelf talent opbouwen, smart sourcen of outsourcen?
 • Wat als je gehackt bent? Heb je een plan klaar hoe je reageert?

Vragen?

Neem contact op met Miel (miel.kurris@voka.be)

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 850
Organisator
Voka

Praktisch

Date
Tijdstip
18.00 - 21.00 uur
Locatie

Voka Box Lammersstraat 18 9000 Gent

Locatie

Adres

Voka Box Lammersstraat 18 9000 Gent