Lab: Robotic Process Automation (RPA) in finance/admin

<p>Zelf digitale werknemers of softwarerobots creëren om repetitieve handelingen uit te voeren, zoals order input, facturatie en andere administratie? Dat kan met Robotic Process Automation of RPA.</p>

Dit event is afgelopen

Iedereen kent wel de situaties waarbij collega’s dag-in, dag-uit dezelfde handelingen uitvoeren op een computer. Inloggen, verwerken en schakelen tussen verschillende systemen. Veelal om data van het ene systeem in het andere te krijgen of om te zorgen dat de echte processen goed functioneren.

Dat is precies waar RPA een waardevolle bijdrage kan leveren: wanneer software robots deze repetitieve handelingen overnemen, kunnen werknemers zich focussen op wat écht telt: waarde toevoegen voor de klanten.

Robotic Process Automation of RPA kent een enorme opmars. Volgens het onderzoeksbureau Gartner is RPA het snelst groeiende softwaresegment ter wereld en de belangrijkste technologische trend. Vaak wordt RPA initieel toegepast binnen de financiële afdeling, bijvoorbeeld voor het verwerken van facturen en betalingen, voor het beheren van masterdata en voor een breed gamma aan repetitieve handelingen.

Programma

In deze intensieve, praktijkgerichte reeks van anderhalve dag leer je de mogelijkheden van RPA voor jouw bedrijf kennen. De reeks bestaat uit een businesssessie van 1 dag en een technische sessie van een halve dag:

 • Businesssessie 

  Tijdens de businesssessie leer je aan de hand van heel wat voorbeelden en live demo’s de toepassingen van RPA in de praktijk kennen. We geven een overzicht van verschillende RPA tools en geven praktische tips & tricks voor een succesvolle RPA-implementatie. Hierbij hebben we ook aandacht voor het toepassen van AI binnen RPA. We lichten de karakteristieken toe van een goede RPA case.

  Vervolgens ga je zelf aan de slag om tientallen RPA-cases binnen jouw eigen organisatie te identificeren. Voor elke RPA-case binnen de eigen organisatie wordt een inschatting van waarde en complexiteit gemaakt, zodat je een goede selectie en keuze kan maken van de beste RPA cases. Verder leer je hoe je de businesscase van een RPA-initiatief in kaart kan brengen.
   
 • Hands-on-sessie

  De derde sessie van een halve dag start met een technische introductie in enkele RPA-softwaretools. Vervolgens leer je om zelf een eenvoudige RPA-robot te bouwen. Daarvoor maak je gebruik van een gratis RPA-ontwikkeltool. Daarnaast zetten we ook een case met GPT op het programma.

Sprekers

 • Joris Van Ostaeyen, CSO bij Robonext
 • Johan De Mulder, CTO bij Robonext

Robonext is een IT-servicebedrijf gespecialiseerd in de implementatie van Robotic Process Automation en Artificial Intelligence.

Doelgroep

Dit Lab is gericht op beslissingsnemers (CFO/ director/ finance manager) of project-/program-managers met interesse in toepassingen van Robotic Process Automation die enige affiniteit hebben met IT. 

De opleiding staat open voor deelnemers uit verschillende sectoren, bv: diensten, zorg, maakindustrie, nutsvoorzieningen.

RPA is zowel interessant voor grote als voor middelgrote ondernemingen. 

Zij namen eerder deel

Jochem Dewitte (Tailormade Logistics)

“Een no-nonsense opleiding die een goed beeld schets van de RPA-technologie. De workshop helpt om usecases te identificeren binnen de eigen organisatie, en werkt hier een oplossing voor uit. Hierdoor blijft de technologie niet abstract en is de meerwaarde snel duidelijk.”

Sandrine Deruyck (CFO van Callens)

“Deze toegankelijke en praktijkgerichte workshop was een verademing tussen de vele technische opleidingen. Dankzij de inzichtelijke use cases konden we zelf aan de slag en zetten we onze eigen robot in geen tijd op. De workshop maakte zo al snel duidelijk welke meerwaarde RPA specifiek voor Callens heeft.”

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€550 (excl. btw)
Organisator
Voka
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka | Brugge (Bedrijvencampus O-Forty) Kapellestraat 138 8020 Oostkamp