Hoe creëer je nieuwe business met digitale technologie? En hoe overtuig je je manager om eraan te beginnen?

Nieuwe digitale initiatieven en spelers duiken overal op. Digitale technologie transformeert elke sector. Ook voor uw bedrijf kan dit een bedreiging zijn of net nieuwe mogelijkheden creëren. Maar het ontwikkelen en in de markt zetten van een digitaal product gebeurt helemaal anders dan we gewoon zijn bij fysieke producten of klassieke diensten. De klassieke manier van innoveren, vermarkten en samenwerken is niet langer bruikbaar.

Dit event is afgelopen

Wat is het?

Enkele vragen die kunnen rijzen bij het ontwikkelen van digitale diensten:

 • Hoe bouw je online een sterke relatie met de gebruiker op?
 • Hoe kan je vanuit R&D beter begrijpen wat de noden van de eindgebruikers zijn?
 • Welke development-aanpak gebruik je best?
 • Welke technologische kennis moet je in huis halen?
 • Wat is de impact op jouw business model en cashflow?
 • Wat met juridische aspecten zoals service levels en data security?

Deze masterclass van Agoria en Sirris toont hoe je van opportuniteit tot digitaal product kan evolueren door stapsgewijs klanten, technologie en business model te aligneren.

Voor wie?

Ben je als CxO, innovatie manager of product manager betrokken bij of verantwoordelijk voor het uitwerken van de product roadmap? Heb je er moeite mee het management of de collega’s te overtuigen dat het op een andere manier moet? Of ben je zelf nog op zoek naar de beste aanpak om een digitaal aanbod uit te werken en in de markt te zetten? 

Deze masterclass geeft je alle kennis en tools om een overtuigende en onderbouwde case te maken rond het potentieel en de uitwerking van een nieuw digitaal product. We gaan hiervoor dieper in op 4 kerndomeinen: het proces, de technologie, het team en de business.

De masterclass is toegankelijk voor zowel niet-technische als technische profielen. Zowel voor bedrijven die al een concreet idee hebben voor de uitbouw van een digitale business, als voor bedrijven die nog meer in de verkennende fase zitten.

Wat kunt u verwachten?

De Masterclass behandelt verschillende domeinen waar het opzetten van een digitale business anders is. Doorheen de dag gaan we dieper in op 4 deelgebieden:

 • Proces: Door stapsgewijs en exploratief te werken, minimaliseer je het risico om een dienst te ontwikkelen waar de klant geen waarde in ziet
 • Technologie: Door maximaal gebruik te maken van bestaande componenten, kan je focussen op de USP’s van je dienst en inzicht krijgen in het gebruik ervan
 • Organisatie: Door verschillende disciplines te integreren in één team met voldoende beslissingsbevoegdheid, kan je de optimale dienst voor de gebruiker creëren
 • Business: Door te werken aan een goede balans tussen prijs en klantenloyaliteit, verzeker je recurrente inkomsten en een voorspelbare business

Er is telkens een uitgebreid deel ex cathedra en daarna een oefening of ruimte voor discussie met de andere deelnemers op basis van eigen voorbeelden en ervaring.

  Wie zijn de lesgevers?

  • Peter Verhasselt, Senior Advisor Digital Product Management en Nick Boucart, Senior Advisor Software Engineering & ICT (Sirris)
   Peter en Nick zijn de auteurs van het boek 'Hyperscale and Microcare, The digital Business Cookbook'. Elke deelnemer ontvangt een exemplaar.

  • Carine Lucas en Isabel Michiels, beiden Expert Digitale Innovatie (Agoria)

  Praktisch

  • Deze masterclass zal fysiek plaatsvinden op donderdag 9 maart 2023 van 9u-17u te Bluepoint Brussel.

  • De prijs voor een masterclass is € 1.219. Bedrijven in Vlaanderen betalen slechts € 375 dankzij de steun van VLAIO in de context van het #industriepartnerschap (https://www.industriepartnerschap.be/). Voor de kmo-portefeuille komt dit initiatief niet in aanmerking.

  De sessies worden in het Nederlands gegeven; het voorziene materiaal is in het Engels.

  Uiterste inschrijvingsdatum
  Deelnameprijs
  € 375
  Organisator
  Agoria

  Dit event is afgelopen

  Locatie

  Adres

  BluePoint Brussel Auguste Reyerslaan 80 1030 Brussel